RÖVIDEN

Koncert: Egy év Somorján
Somorja. Judita Kaššovicová Egy év Somorján című, a közelmúltban megjelent verseskötete nyomán azonos elnevezésű koncertet tartanak ma 19 órától a zsinagógában.

Koncert: Egy év Somorján

Somorja. Judita Kaššovicová Egy év Somorján című, a közelmúltban megjelent verseskötete nyomán azonos elnevezésű koncertet tartanak ma 19 órától a zsinagógában. A fellépő zenészek névsora terjedelmes és jól csengő: Jana Fardová, Juraj Turtiev, Kovács Koppány, Miloš Železňák, Buják Andor, Buják Krisztián, Martin Gašpar, Igor „Ajdži” Sabo, Martin Zajko, Reiter István, Erich „Boboš” Procházka. A koncert vendégei Kiss Bernadett (HU) és Hearn Gadbois (USA) lesznek. (e)

Kiállítás: A véletlen struktúrája

Pozsony. Wolsky András alkotásaiból látható kiállítás mától a hónap végéig a Magyar Köztársaság Kulturális Intézetének székházában, a Kép a házban című kiállítás-sorozat keretében. „Képeim egy-egy rendszer alapján jönnek létre. E rendszerek nyitottak az egyik irányba, s a véletlent magukhoz ölelik. Maga az alkotás – mint tett, s mint eredmény – a rendszer és a véletlen együttes képét teszi láthatóvá. A kép felépülésének tehát létezik egy ismert, és egy ismeretlen része. E kettő konfrontálódásának lesz az eredménye a látható képi struktúra” – mondja a fiatal művész. (ú)

Mednyánszky Naplója szlovákul

Pozsony. A Szlovák Nemzeti Galéria és a Kalligram könyvkiadó kiadásában megjelent a Mednyánszky László naplója című 2003-as magyar nyelvű kiadvány szlovák fordítása. A könyvet holnap 17 órakor mutatják be a Szlovák Nemzeti Galériában, az újonnan megjelent kiadványból Kassai Csongor színművész olvas fel szemelvényeket. (ú)

Benicio del Toro, a Farkasember

Hollywood. Benicio del Toro lesz a főszereplője a Farkasember című horror legújabb változatának, amelyet Joe Johnston, a Jumanji és a Jurassic Park III. alkotója rendez. A Puerto Ricó-i színész elárulta, hogy gyermekként imádta Lugosi Béka Drakuláját és Boris Karloff Frankensteinjét, vonzódott a szörnyetegekhez, akik szenvedtek attól, hogy nem értették meg őket. A szerep már csak azért sem lesz könnyű, mert az átváltozás három órát vesz igénybe. Egy habszivacsból és latexből álló massza változtatja őt félelmetes külsejűvé. Farkasemberként legutóbb Jack Nicholson hódított a filmvásznon, így nagy kihívás lesz del Toro számára Hollywood egyik legnagyobb „rémpofáját” felülmúlni. (mti)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?