RÖVIDEN

Vallás a XXI. században
Pozsony. A Kempelen Klub következő vendége Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát, bencés szerzetes, püspök, tanár, a történelemtudomány doktora lesz. Az április 1-jén, kedden 18 órától kezdődő beszélgetés témája: Vallás a XXI. században.

Vallás a XXI. században

Pozsony. A Kempelen Klub következő vendége Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát, bencés szerzetes, püspök, tanár, a történelemtudomány doktora lesz. Az április 1-jén, kedden 18 órától kezdődő beszélgetés témája: Vallás a XXI. században. A rendezvény helyszíne a Magyar Köztársaság Kulturális Intézetének székháza (Palisády 54) lesz. „A keresztény, bencés szerzetes a szó legszorosabb és ősi értelmében kommunikátor” – mondja a főapát. A világ felé történő sikeres kommunikálásának eredményeként a magyar közélet véleményformálójává, a kereszténységről való gondolkodás megújítójává vált. Az egyházak közötti párbeszéd kialakításában vállalta a közvetítő szerepet, ennek elismeréseként számos díjjal is kitüntették. (ú)

Ravel gyermekoperájának bemutatója

Győr. Holnap 11 órakor tartják a Richter Teremben Maurice Ravel A gyermek és a varázslat című gyermekoperájának győri ősbemutatóját a Zenebirodalom rendezésében. A gyermek és a varázslat nem tartozik Ravel legismertebb művei közé, mint például a mindenki által ismert Bolero. Oka talán az, hogy bár színpadi műnek készült, külső cselekménye annyira fantasztikus, hogy színpadon nehezen valósítható meg azon a szinten, ahogyan zenéje megkívánja. Ravel kb. 5 évig – 1920 és 1925 között – dolgozott az operán. A darab meséjét Colette – a Ravellel majdnem egyidős francia írónő írta. A mű bemutatója 1925 márciusában volt Monte Carlóban. A holnapi bemutató közreműködői: a Nemzeti Énekkar énekművészei, Bizják Dóra zongoraművész és Végh Lajos gra?fikusművész, aki homokanimációval illusztrálja az operát. (z)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?