RÖVIDEN

Egy éjszaka Andersennel 2008
Szlovákiában, Csehországban, Szlovéniában és Lengyelországban sok gyerek ma könyvtárban tölti az éjszakát. A könyvespolcok közt meséket olvashatnak, illusztrációkat készíthetnek hozzájuk, elveszett mesefigurák után nyomozhatnak, és vetélkedőkben mérhetik össze tudásukat.

Egy éjszaka Andersennel 2008

Szlovákiában, Csehországban, Szlovéniában és Lengyelországban sok gyerek ma könyvtárban tölti az éjszakát. A könyvespolcok közt meséket olvashatnak, illusztrációkat készíthetnek hozzájuk, elveszett mesefigurák után nyomozhatnak, és vetélkedőkben mérhetik össze tudásukat. A gyerekek olvasási kedvének növelését célzó, Andersenről elnevezett rendezvényt nyolc éve egy csehországi könyvtár indította el, s a nagy dán mesemondó tiszteletére minden évben március utolsó péntekén tartják. Idén több mint 605 könyvtár – köztük 75 szlovákiai – csatlakozott az éjszakai „kalandhoz”. (m)

Koncert hárfára és harmonikára

Pozsony. A hárfa lesz az egyik főszereplője annak a hangversenynek, amely vasárnap 16 órakor kezdődik a ligetfalui CC Centrumban (Jiráskova 3.). Jakub Rizman, a világhírű cseh hárfaművész, Jana Boušková tanítványa előadásában Turnier, Watkins, Debussy, Salzed művei csendülnek fel. A koncert második részében a harmonikán játszó Ivana Klenová csatlakozik a fiatal művészhez.(m)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?