RÖVIDEN

Kapur veszi át Minghella etűdjét
London. Shekhar Kapur indiai filmrendező veszi át annak a rövidfilmnek a rendezését, amelyet a tragikus hirtelenséggel elhunyt Anthony Minghella készült leforgatni.

Kapur veszi át Minghella etűdjét

London. Shekhar Kapur indiai filmrendező veszi át annak a rövidfilmnek a rendezését, amelyet a tragikus hirtelenséggel elhunyt Anthony Minghella készült leforgatni. Az Elizabeth-filmeposzok rendezője, Shekhar Kapur internetes honlapján jelentette be, hogy Minghella röviddel műtétje előtt megkérte, rendezze meg helyette a New York, I Love You című film általa vállalt epizódját. „Anthonyvel a szívemben és az ő szellemében fogom megrendezni a filmet” – ígérte Kapur a feljegyzésben. Az epizódokból álló film 12 történetet vonultat majd fel, mind más-más rendező szemszögéből mutatja be „a szerelem univerzális témáját”. (mti)

Elhunyt A nagy zabálás írója

Madrid. Elhunyt Rafael Azcona spanyol regényíró és forgatókönyvíró, akinek nevéhez olyan filmek fűződnek, mint az Oscar-díjas Belle Époque vagy A nagy zabálás. Az idős mester tüdőrákban halt meg vasárnap, 81 esztendős korában. A spanyol kulturális miniszter a nemzetközi film- és irodalmi élet egyik legkiemelkedőbb alkotójaként méltatta az eltávozott írót. Marco Ferreri olasz filmrendezővel további közös munkáik között szerepel A hárem, A gyönyörök kertje, A nagy zabálás vagy a Milyen jóízűek a fehérek!. Pályafutását számos díj és szakmai elismerés koronázta, a spanyol Oscarok, azaz Goya-díjak közül hatot nyert el, egyebek mellett az életműért járó kitüntetést is. (mti)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?