RÖVIDEN

Több mint tízezren látták da Vincit
Debrecen. Már több mint tízezren látták Az igazi da Vinci című, augusztus 16-án megnyílt kiállítást Debrecenben; a tízezredik látogatót kedden köszöntötték a MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központban.

Több mint tízezren látták da Vincit

Debrecen. Már több mint tízezren látták Az igazi da Vinci című, augusztus 16-án megnyílt kiállítást Debrecenben; a tízezredik látogatót kedden köszöntötték a MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központban. A kiállítás megnyitása óta folyamatosan hosszú sorok kígyóznak a galéria pénztáránál. Az igazi da Vinci című tárlatot november 16-ig tekinthetik meg az érdeklődők a cívisvárosban. (MTI)

CineFest – fiatal filmesek fesztiválja

Miskolc. A CineFest – Fiatal Filmesek Nemzetközi Fesztiválja negyedik alkalommal várja Miskolcon a fiatal filmeseket és a nézőket; a szeptember 16. és 23. között tartandó rendezvényre minden eddiginél több, összesen 359 nevezés érkezett. Az idei CineFestre 42 ország 359 filmjét küldték el. A legtöbb alkotás – 97 munka – Magyarországról érkezett, a második helyen az Egyesült Államok áll 65 filmmel, a harmadik Németország (47 film), de kaptak alkotást Azerbajdzsánból, a Fülöp-szigetekről és Bolíviából is. A versenyben való részvételnek, nevezésnek műfaji megkötése nincs, feltétele csupán az volt, hogy az adott film rendezője 35 év alatti legyen a munka idején és az alkotás 2005. január 1-je után készüljön. A fesztivál zsűrijének névsora is kialakult, a CineFest szervezőinek célja, hogy a grémium főként a fiatal generáció tagjaiból álljon. A CineFest keretein belül a válogatott nemzetközi mezőny a filmkészítés minden területén megmérkőzik: nagyjátékfilmek, kísérleti és kisjátékfilmek, dokumentumfilmek és animációs munkák egyaránt versenyben vannak. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?