RÖVIDEN

Pavol Bodnár & Interjazzional Band
Pozsony. Egy nemzetközi jazzcsapat, Pavol Bodnár & Interjazzional Band ad koncertet ma 20 órától az Óvárosháza udvarán, a 30. Pozsonyi Kulturális Nyár rendezvénysorozatának keretében.

Pavol Bodnár & Interjazzional Band

Pozsony. Egy nemzetközi jazzcsapat, Pavol Bodnár & Interjazzional Band ad koncertet ma 20 órától az Óvárosháza udvarán, a 30. Pozsonyi Kulturális Nyár rendezvénysorozatának keretében. Ez a formáció gyakorlatilag mindent játszik: észak- és latin-amerikai expresszív jazzt, közép-európai népzenével átszőtt rafinált melódiákat, néha cool, néha hot. És éppen ettől egységes. Az együttes tagjai: Winand Gábor (H) – ének, Elza Valle (Kuba) – ének, Pavol Bodnár (SK) – zongora, Stano Palúch (SK) – hegedű, Borys Janczarski (PL) – saxofon, Tomáš Baroš (CZ) – nagybőgő, Martin Valihora (SK) – dob, Eddy Portela (Peru) – ütőhangszerek. (ú)

Václav Havel új színdarabja

Prága. Václav Havel drámaíró, a cseh ex-államfő visszanyerte íráskedvét, és húsz év után új színdarabbal jelentkezett. Prágában ősszel mutatják be Havel új darabját, amelyet a szerző néhány hete fejezett be. A Nemzeti Színházban a következő szezon szenzációjának szánják az Odcházení, vagyis a Távozás című darabot. Havel máris másik művet tervez, pedig korábban azt mondta: lehet, hogy a Távozás lesz az utolsó alkotása. A német nyelvű Prager Zeitung úgy tudja, Havel ősztől ismét írni akar, de a volt köztársasági elnök részleteket nem árult el. Egy korábbi nyilatkozatában arról beszélt, el tud képzelni egy szöveget „Charles Bukowski – az amerikai író és költő – és Kissinger között”. A Távozás Shakespeare tragédiájának, a Lear királynak a jegyeit viseli, és a szerző szerint „egyfajta reflexió a politikusok automatizált nyelvezetére”. (MTI)

Égbolt, pokol… föld

A napokban fejeződött be Laura Siváková Égbolt, pokol… föld című filmje forgatásának második szakasza. A készülő szlovák alkotás egy ígéretes karrier előtt álló tehetséges fiatal balett-táncosnő drámai története, akinek nem a legszerencsésebben alakulnak magánéleti kapcsolatai. A főbb szerepeket Kanócz Zsuzsa, a nyitrai Andrej Bagar Színház tagja, a lengyel Bronislaw Wroclawski, valamint Jiří Korn alakítják. A bemutatót 2008 őszére tervezik. (TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?