RÖVIDEN

Elhunyt Illés Lajos zenész
Elhunyt Illés Lajos; a legendás Illés együttes alapítóját életének 65. évében hétfőn érte a halál. Illés Lajos 1942-ben született. A Kossuth-díjas billentyűs, zeneszerző, énekes testvérével, Illés Károllyal alapította az Illés együttest 1960-ban.

Elhunyt Illés Lajos zenész

Elhunyt Illés Lajos; a legendás Illés együttes alapítóját életének 65. évében hétfőn érte a halál. Illés Lajos 1942-ben született. A Kossuth-díjas billentyűs, zeneszerző, énekes testvérével, Illés Károllyal alapította az Illés együttest 1960-ban. (MTI)

Ma este elmarad a Parasztopera

Komárom. Elmarad Pintér Béla és Társulata ma esti előadása a Jókai Színházban. A társulat, amelynek a budapesti Műegyetem főépületében lévő Szkéné Színház ad otthont, eddigi legsikeresebb darabját, a 2002-ben bemutatott Parasztoperát játszotta volna a Magyar Köztársaság Kulturális Intézetének meghívására. A ma esti előadásra szóló jegyek a váltás helyén, 18 és 19 óra között visszaválthatók. Pintér Béla és Társulata egy későbbi időpontban megtartja majd a Parasztopera előadását a Jókai Színházban. (b)

Pedro Almodóvar sikere

Madrid. A neves spanyol filmrendező, Pedro Almodóvar Volver című filmje valósággal aratott hétfőre virradóan a „spanyol Oscar-díjként” ismert Goya Filmművészeti Díjak odaítélésekor. Az Oscar-díjas filmrendező elnyerte a legjobb rendezésért és a legjobb filmért odaítélt díjat. A film női főszereplője, Penélope Cruz nyerte el a legjobb színésznői teljesítményt jutalmazó Goya-díjat. Cruzt – első spanyol színésznőként – Oscar-díjra is jelölték. Ami az egy személynek odaítélt Goya-díjak számát illeti, a legtöbbet – összesen hetet – Guillermo del Torro mexikói rendező kapta Pán labirintusa című fantasztikus filmjéért, amely a spanyol polgárháború idején játszódik, és amelyet egyúttal hat Oscar-díjra is jelöltek. A legjobb külföldi filmnek kijáró Goya-díjat Stephen Frears A királynő című filmje vitte el. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?