RÖVIDEN

Jónás Tamás irodalmi díja
Apáimnak, fiaimnak című elbeszélés-gyűjteményével Jónás Tamás költőt, novellaírót is a Kelet-európai Irodalmi Díj első tíz helyezettje közé választották. A fiatal szerző bécsi ösztöndíjat nyert. A Kelet-Európai Irodalmi Díjra tíz ország jelölte a térségből a legjobb íróit, költőit.

Jónás Tamás irodalmi díja

Apáimnak, fiaimnak című elbeszélés-gyűjteményével Jónás Tamás költőt, novellaírót is a Kelet-európai Irodalmi Díj első tíz helyezettje közé választották. A fiatal szerző bécsi ösztöndíjat nyert. A Kelet-Európai Irodalmi Díjra tíz ország jelölte a térségből a legjobb íróit, költőit. A nemzetközi zsűri elnökének Jiří Grušát, a nemzetközi PEN Klub elnökét kérték fel. Az első díjat a bolgár Theodora Dimova Maiteka (Anyák) című regényéért kapta. (MTI)

Dupla számmal jelentkezett a Film.sk

A Film.sk, Szlovákia filmes eseményeiről tudósító havilap a nyárra dupla számmal jelentkezett. Megismerhetjük belőle 2006 második félévének filmbemutatóit. A lap nagy teret ad a hazai műhelyekben, illetve a szlovák koprodukcióban készülő mozgóképeknek, ugyanis legalább olyan gazdag termést ígér a 2006–2007-es idény, mint a 2005-ös esztendő, amikor is hét szlovák, valamint szlovák koprodukcióban készült film került a mozikba. A nyári szám recenziót közöl egyebek közt Woody Allen legújabb filmjéről, a Match Pointról, valamint Bent Hamer Tótumfaktum című, Charles Bukowski önéletrajzi novellája alapján készült mozgóképéről. Több művészportrét is tartalmaz a filmes újság: többek között Ladislav Chudíkról és Martin Hollýról rajzol pályaképet. (tb)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?