Robbie Williams extázisa

Kedden egy olyan művész lépett fel a zsúfolásig megtelt Papp László Budapest Sportarénában, akire évek, sőt, évtizedek óta várt a magyar közönség. Eric Claptonnak hívják. Akik ott voltak, azt mondják, csúcskoncertet adott. Budapesti jelenléte mégis minden szempontból eltörpült a másnap fellépő Robbie Williams szereplése mellett.

Robbie Williams emlékezetes koncertet adott BudapestenTASR-felvételA Lassúkezűnek becézett Clapton rá is kérdezett, hogy mi ez a felhajtás a magyar főváros utcáin, miután észrevette, hogy rajongók, főleg tini lányok százai járják a várost prédára vadászva. És a préda ezúttal nem ő volt...

Robbie persze ügyesen elbújt az érdeklődők elől, hogy aztán szerdán este teljesen kitárulkozhasson a teltházas Puskás Ferenc Stadion közönségének. Elmondása szerint betegen. Állítólag. Merthogy ez nem látszott rajta. Sajnáltatta is magát rendesen, mondta, hogy reggel pikket kapott a fenekébe... A színpadon három kivetítőn majdhogynem DVD minőségben, nagyban figyelhettük a színpad történéseit. Mindenképp említést érdemel az előzenekar, az Orson, már csak azért is, mivel a közönség rá sem hederített, pedig nem elképzelhetetlen, hogy a kaliforniai együttesre hamarosan külön is jegyet váltunk majd...

Robbie fellépése tűzijátékkal indult. És két lendületes slágerrel: a Radióval és a Rock DJ-jel. Csak a harmadik dal, a Tripping után szólalt meg. Addigra az első sorokban álló szerencsések már megfogdosták, a legszerencsésebb lány pedig csókot kapott tőle. A hangulat egy percig sem hagyott alább, amely nagyrészt annak köszönhető, hogy szinte csak slágereket énekelt. Elvileg a tavalyi Intensive Care című albumát mutatta be, de arról csupán négy felvételt tűzött műsorra, az említett Tripping mellett az Advertising Space, a Sin Sin Sin és a Make Me Pure címűeket. Közben legjobb barátja, Jonathan Wilkes is színpadra lépett, szvinget énekeltek, és labdahajításban versenyeztek. A show alatt nemcsak Robbie karrierjébe kaptunk betekintést, hanem zenetörténeti előadással is előrukkolt: hol komolyan, hol viccesen idézte Mick Jagger, Bob Marley, Lou Reed és a Bee Gees egy-egy dalát. Egykori csapata, a Take That sem maradt ki a sorból, öniróniával bőven megtűzdelt, idétlen táncra épülő paródiája után eljátszotta nagy slágerüket, a Back For Good címűt, akusztikus gitár kíséretében.

A ráadásban az énekes a húsz méter magas színpadi emelvény tetején bukkant fel, majd egy kosárban leeresztették, miközben a Let Me Entertain You-t énekelte. Ezt követően az egyik vokalista lány, Sarah születésnapja tiszteletére megénekeltette a közönséget, és legnagyobb slágerével, az elmúlt negyedszázad legjobb brit dalának választott Angelsszel zárta a műsort. Aztán az ütemes taps hatására még egyszer visszajött, előadta a Kids című felvételt, amelyet hajdanán Kylie Minogue társaságában vitt sikerre. Ismerősöm a dal felcsendülésekor azt mondta, most már csak Kylie-nak kellene megjelennie a színpadon, akkor teljes lenne a show. A telhetetlen mindenét! Az már egyenesen mese lett volna! ĺgy is jóval többet kaptunk a pénzünkért. Az új évezred legnagyobb európai sztárja alaposan kitett magáért. Ráadásul szemmel láthatóan ő is élvezte a koncert minden egyes pillanatát. (péjé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?