Rekordot döntött

Már az amerikai mozikba kerülése első napján új rekordot állított fel A Gyűrűk Ura – A király visszatér: 34,1 millió dolláros bevétellel minden idők legjobb szerdai nyitását produkálta, majdnem 6 millió dollárt ráverve az eddigi csúcstartó Star Wars – I. rész – Baljós árnyakra.

Már az amerikai mozikba kerülése első napján új rekordot állított fel A Gyűrűk Ura – A király visszatér: 34,1 millió dolláros bevétellel minden idők legjobb szerdai nyitását produkálta, majdnem 6 millió dollárt ráverve az eddigi csúcstartó Star Wars – I. rész – Baljós árnyakra.

Az új csúcs már akkor sejthető volt, amikor csak az éjféli vetítésekből 8 millió dollár folyt be, 3 millió dollárral több, mint a idén májusban a Mátrix – Újratöltve éjféli előadásaiból. A Star Wars – I. rész – Baljós árnyak 1999. május 19-én egyébként 2970 moziban debütált, míg A király visszatért éjféltől 2100 moziban kezdték játszani, majd napközben ez a szám 3703-ra nőtt.

A király visszatér 34,1 milliója egyben minden idők harmadik legjobb nyitónapi eredményét jelenti: Peter Jackson trilógiájának befejező részénél csak a Pókember (39,4 millió dollár) és a Mátrix – Újratöltve (37,5 millió dollár) indított impozánsabban. A Gyűrű Szövetségére a bemutatója első napján 18,2 millió dollár értékben váltottak jegyet, A két toronyra 26,2 millió dollár értékben.

Abban a 19 másik országban – a többi között Németországban, Angliában és Franciaországban –, ahol szintén szerdától játsszák A király visszatért, az első napi bevételek 23,5 millió dollárt tesznek ki, azaz világszerte a film összesen 57,6 millió dollárt hozott már az első napon.

A Gyűrűk Ura – A király visszatér az elkövetkező hetekben a világ minden tájára eljut – a magyarországi premier dátuma január 8-a, hazánkban egy héttel később, január 14-én kerül a mozikba. (cm, l)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?