Popsztárok a dzsesszfesztiválon

Van Morrison, Neil Young, Lana Del Rey, Carlos Santana, a ZZ Top, a Muse és a Deep Purple is fellép az ötvenedik Montreux-i Jazz Fesztiválon, június 30. és július 16.

Van Morrison, Neil Young, Lana Del Rey, Carlos Santana, a ZZ Top, a Muse és a Deep Purple is fellép az ötvenedik Montreux-i Jazz Fesztiválon, június 30. és július 16. között.

Rajtuk kívül olyan fiatalabb művészeket is várnak a jubileumi fesztiválra, mint Jamie Cullum brit énekes-dalszerző, a brit Muse zenekar és Woodkid francia zenész.

Az idei fesztivál egyfajta visszatekintés az elmúlt ötven évre, egyben jellegzetes Montreux-programot is kínál. De fellép például a Quincy Jones által támogatott fiatal tehetség, Jacob Collier, a The Alfredo Rodriguez Trio, a tavaly Pozsonyban is nagy sikert arató Richard Bona és a Mandekan Cubano, Lou Doillon francia színész-énekesnő és a brit indie-folk zenekar, a Daughter.

„Ritka, hogy egy zenei fesztivál betölti az ötvenedik évét“ – mondta Mathieu Jaton, a fesztivál igazgatója. A zenei rendezvénysorozat június 30-án két dzsesszlegenda előtt tiszteleg: Charles Lloyd amerikai szaxofonos New Quartet nevű formációjával lép fel, őt követi Monty Alexander jamaicai zongorista, aki Live! című albumát az 1976-os fesztiválon rögzítette. Június 8-án Quincy Jones lép fel, aki hatvan éve tartó karrierje alatt olyan művészekkel dolgozott együtt, mint Frank Sinatra és Michael Jackson. A július 10-re tervezett Brazilian Dream című esten fellép Elba Ramalho, Hamilton de Holanda és Maria Rita, valamint Angelique Kidjo.

A névsor egyértelműen azt mutatja, hogy a fesztivál közönsége a nívós popsztárokra és rockzenekarokra is kíváncsi.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?