Pokolba a szerelemmel!

Peyton Reed amerikai rendezőről a Hajrá, csajok című, igencsak gyengécskére sikerült filmje után aligha tételezte fel valaki, hogy hamarosan sokkal sikerültebb munkával áll elő. A Pokolba a szerelemmel! (Down With Love) című romantikus komédiája ugyanis varázslatos, stílusos és fölöttébb szórakoztató.

Peyton Reed amerikai rendezőről a Hajrá, csajok című, igencsak gyengécskére sikerült filmje után aligha tételezte fel valaki, hogy hamarosan sokkal sikerültebb munkával áll elő. A Pokolba a szerelemmel! (Down With Love) című romantikus komédiája ugyanis varázslatos, stílusos és fölöttébb szórakoztató. Filmjének történetét a hatvanas évek komédiáinak világába helyezte, amelyeknek a közkedvelt Doris Day és Rock Hudson páros volt a főszereplője. Ezekben a sziporkázó, kedves vígjátékokban a férfi és a nő közötti örök ellentét, a nemek örökös harca volt a téma, így a Pokolba a szerelemmel! akár azokban az időkben is megszülethetett volna.

1962-ben New Yorkba érkezik Barbara Novak (Renée Zellweger), akinek a Pokolba a szerelemmel! című könyve hamarosan bestseller lesz. De vajon miért bálványozzák a fiatal írónőt asszonyok világszerte? Mert végre kimondta valaki helyettük, hogy a modern nőknek is ugyanolyan jogaik és lehet#ségeik vannak, mint a férfiaknak. A n#k is karrierre és kötetlen szexre vágynak, no meg aztán, a szerelem amúgy is csak a tündérmesékben létezik... New York legnagyobb nőcsábásza, a Know férfi magazin újságírója, Cather Block (Ewan McGregor) azonban elhatározza, hogy bebizonyítja: a feminista nézeteket valló Barbara Novak valójában ugyanúgy vágyik a szerelemre és a házasságra, mint a többi nő szerte a világon. Ezzel azonban nincs vége a történetnek: bőven tartogat még meglepetéseket.

Peyton Reed komolyan vette, hogy a filmet a hatvanas évek stílusában forgatja le. Ennek rendelt alá mindent, a legapróbb részletekre is odafigyelt, és igen kellemes, kitűnő tempójú és nagyszerű dialógusokkal teli alkotást tálal elénk. Tökéletesen működik a két főszereplő közötti „kémia”, amely a jó romantikus komédiák alapja. Zellweger bámulatos és „ártatlan”, McGregor pedig cinikus nőcsábászként, ha lehet, egy hajszállal még nála is jobb.

Biztosra veszem, hogy Peyton Reed varázslatos színvilágú és stílusos filmjét nézve minden gondjukat elfelejtik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?