Paul és Ringo ismét együtt?

ÖSSZEFOGLALÓLos Angeles. Az amerikai Hanglemez Akadémia a zenetörténet egyik legnagyobb hatású csapatának tartja a Beatlest, amelynek ma is élő két tagja, Paul McCartney és Ringo Starr a mai napig aktív. A zenekar ma este Grammy-életműdíjat kap.

ÖSSZEFOGLALÓ

Los Angeles. Az amerikai Hanglemez Akadémia a zenetörténet egyik legnagyobb hatású csapatának tartja a Beatlest, amelynek ma is élő két tagja, Paul McCartney és Ringo Starr a mai napig aktív. A zenekar ma este Grammy-életműdíjat kap. Rajtuk kívül további öt művész, illetve együttes kapja meg ugyanezt az elismerést: az elektronikus zene úttörőjének számító német Kraftwerk együttes, a mexikói Armando Manzanero, Kris Kristofferson amerikai countryénekes, a legendás Isley Brothers, valamint posztumusz díjazottként Clifton Chenier blueszenész és Maud Powell hegedűművész.

Az életműdíj átadása után két nappal, január 27-én nagyszabású Beatles-emlékkoncertet rendeznek a Los Angeles-i Kongresszusi Központban a gombafejűek USA-beli bemutatkozásának 50. évfordulója alkalmából. Ezen a rendezvényen a könnyűzene krémje tiszteleg a Beatles előtt, újra összeáll például a Eurythmics, amely utoljára 2000-ben lépett fel. A The Night that Changed America: A Grammy Salute to The Beatles (Az éjszaka, amely megváltoztatta az Amerikát: a Grammy tiszteleg a Beatles előtt) című koncertet február 9-én adja le a CBS televízió, pontosan 50 évvel azután, hogy a Beatles bemutatkozott az USA közönségének a The Ed Sullivan Show című tévéműsorban. A becslések szerint mintegy 73 millió néző látta a produkciót, amelyet ma már a világ legjelentősebb kulturális eseményei közé sorolnak.

A héten derült fény arra, hogy Paul McCartney és Ringo Starr is a Grammy-díjátadó gála fellépői között lesz. A hír sokakat lázba hozott, mivel úgy vélték, a két ma is élő Beatle közös produkcióra készül. Hivatalosan nem cáfolták a hírt, Ringo Starr viszont úgy nyilatkozott: terveznek ugyan közös fellépést, de nem a Grammy-gálán. A két zenész utoljára 2009-ben lépett fel együtt New Yorkban egy jótékonysági koncerten.

A 56. Grammy-díjátadót holnap tartják a Los Angeles-i Staples Centerben, az életműdíjakat egy nappal korábban adják át. (SITA, MTI, juk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?