PÁLYÁZATI FELHĺVÁS

A Komáromi Zsidó Hitközség „Záchor-Emlékezz” programja pályázatot hirdet a Holokauszt 58. évfordulója és a Zsidó Kultúra Európai Napja alkalmából Az elfeledett zsidó közösségek nyomában címmel.
Kategóriák:
I. középiskolások 14-18 éves korig
II. felnőtteknek 18 évtől, korhatár nélkül.

A Komáromi Zsidó Hitközség „Záchor-Emlékezz” programja pályázatot hirdet a Holokauszt 58. évfordulója és a Zsidó Kultúra Európai Napja alkalmából Az elfeledett zsidó közösségek nyomában címmel.

Kategóriák:

I. középiskolások 14-18 éves korig

II. felnőtteknek 18 évtől, korhatár nélkül.

A pályázat célja a mai Komáromi járás, illetve a Komárom-Esztergom megye területén található települések zsidó vonatkozású emlékeinek feltárása.

Pályázni a következő témakörökben lehet:

1. „Amiről a kövek mesélnek”“ – barangolás egy község zsidó temetőjében, a mai állapot bemutatása (örömmel vesszük a fényképmellékleteket a temetőről), kik is voltak azok az emberek, akik a temetőben fekszenek, egyéb jellegzetességek.

2. „A múltat, a múltnak hagyatékát kell kutatnod…” – a fellelhető emlékek alapján (községi krónika, archívumok, sajtó, személyes beszélgetések) egy-egy település zsidóságának bemutatása (mekkora közösség élt ott, milyen intézményeik voltak, mivel foglalkoztak).

3. „Az Igazak” – interjú készítése olyan, nem zsidó származású emberekkel (vagy leszármazottaikkal), akik a második világháború idején saját életük kockáztatása árán zsidókat mentettek, bújtattak.

4. „ĺgy volt ez nálunk…” (április 16.) – a Holokauszt emléknapja a magyarországi középiskolákban. Olyan helyekről várunk beszámolókat, ahol az idén vagy az elmúlt években megtartották az emléknapot az iskolában.

A pályázat terjedelme az I. kategóriában minimum 2 gépelt oldal, a II. kategóriában minimum 3 gépelt oldal.Beküldési határidő:

2002. június 9.A pályázatok bemutatására és értékelésére a Zsidó Kultúra Európai Napján, 2002. június 16-án kerül sor a komáromi Menház épületében. A nyertesek jutalomban részesülnek. A pályázatokat szakmai zsűri értékeli.

Bővebb információ: a 0036-20-358-86-76-os telefonszámon és az [email protected] e-mail címen.

A pályázatot a következő címre kérjük eljuttatni:

Židovská náboženská obec v Komárne

Eötvösa 15

945 01 Komárno, Slovakia

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?