Ötvenhatmillió forint tehetséggondozásra

Komoly lehetőséget kínál a Program a Nemzeti Kortárs Könnyűzenei Kultúráért (PANKKK) a kevésbé populáris stílusokban működő könnyűzenei előadóknak és zenekaroknak. A programiroda a nagylemezzel még nem, illetve a már kiadott albummal rendelkezők részére is írt ki pályázatot.

Komoly lehetőséget kínál a Program a Nemzeti Kortárs Könnyűzenei Kultúráért (PANKKK) a kevésbé populáris stílusokban működő könnyűzenei előadóknak és zenekaroknak. A programiroda a nagylemezzel még nem, illetve a már kiadott albummal rendelkezők részére is írt ki pályázatot. Tavasszal összesen 56 millió forintot oszt ki a kortárs könnyűzenei kultúra támogatására.

1. Pályázhatnak a nagylemezzel nem rendelkező zenészek első albumuk részfinanszírozására. A 16 milliós keretösszegből 300–500 ezer forint igényelhető lemezenként. Beküldési határidő: 2008. április 4.

2. A nagylemezzel már rendelkező, profi zenészek is adhatnak be pályázatot soron következő albumuk részfinanszírozására. E pályázat keretösszege 28 millió forint, amelyből lemezenként 400–600 ezer igényelhető. Beküldési határidő: 2008. április 11. Mindkét pályázat célja, hogy segítse a piaci alapon nem, vagy csak nagy nehézségek árán kiadható, kevésbé populáris hanghordozókat.

3. A harmadik, 12 millió forint keretösszegű pályázat célja a magyar könnyűzeneitehetség-kutatás és -gondozás elősegítése. A pályázat keretében kizárólag olyan rendezvények támogathatóak, amelyeket versenyrendszerben rendeznek meg, tehát a benevező zenészek élő fellépései alapján, szakmai zsűri bevonásával alakul ki a végeredmény. Kiemelt cél az utógondozás elősegítése, ezért a pályázatoknál előnyt jelent, ha a nyertes zenészek a tárgynyeremények mellett új szakmai kapcsolatokkal, komolyabb fellépési lehetőségekkel és a további fejlődés egyéb lehetőségeivel gazdagodnak. Beküldési határidő: 2008. április 18.

A PANKKK 2005 nyara óta gyökeresen új szemléletet honosított meg a magyar kulturális politika rendszerében. Ez az első olyan kormányzati kezdeményezés, amely kimondottan a (tágan értelmezett) könnyűzenei szcéna fejlesztését tűzte ki célul. Alapvető küldetése, hogy az igényesebb stílusok számára is élet- és versenyképes környezetet teremtsen az amatőr szinttől egészen a professzionális produkciókig. A program a könnyűzene átfogó és nyitott értelmezésén alapul: megfér benne a dzsessz, a népzene, a világzene, a pop, a rock és egyéb modern stílusok.

Részletes kiírások és további információk a PANKKK hivatalos honlapján: www.pankkk.hu. (p, p)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?