Oscar-díjas filmek DVD-n

Ma már számos nagy sikerű Oscar-díjas film elérhető DVD-n, így aki a moziban lemaradt ezekről az alkotásokról, az otthonába viheti a legendás műveket.

Ma már számos nagy sikerű Oscar-díjas film elérhető DVD-n, így aki a moziban lemaradt ezekről az alkotásokról, az otthonába viheti a legendás műveket.

Az Oscar-díjas DVD-k választéka minőségi alkotást garantál, ráadásul mindenki megtalálhatja köztük a neki legmegfelelőbbet, ugyanis a kínálatra a műfaji gazdagság jellemző, a sci-fitől kezdve a nagyszabású történelmi eposzokon át egészen a westernig bezárólag találhatók filmek – derül ki a DVD-k kiadójának ismertetéséből.

Nemrégen jelent meg például DVD-n Philip Seymour Hoffman díjhegyeket érdemlő alakítása, a Capote című sötét hangulatú dráma. A mostanában szinte minden Oscar-gálán brillírozó Clint Eastwood a kilencvenes évek elején a Nincs bocsánattal újította meg, egyben pedig temette el a western műfajt. Az utolsó nagy westernt duplalemezes, extra változatban tehetik polcra a rajongók.

A nagyszabású történelmi művek közül kapható az Arábiai Lawrence, a Ben Hur, de klasszikusnak számít a Híd a Kwai folyón című háborús film is. Sokak által ismert és kedvelt az Elfújta a szél, amely kilenc díjjal büszkélkedhet. A könnyedségre vágyók a 80 nap alatt a föld körül című kalandfilm, Az igazak című sci-fi alkotásokban találhatják meg számításukat. Az Egy ember az örökkévalóságnak című kosztümös, hat díjat elnyert dráma VIII. Henrik király egyházalapítását, uralkodását és családi problémáit tárja fel. Az Amadeus című pedig a klasszikus zene legnagyobb zsenijéről, Mozartról szól. A nyolc Oscarral díjazott dráma Milos Forman különleges rendezői változatában szerezhető be, duplalemezes változatban.

Szintén Milos Forman rendezői munkásságát dicséri Ken Kesey Száll a kakukk fészkére, című nagyszerű regényéből készült, immár klasszikus film adaptációja, amely februártól magyar szinkronnal is kapható DVD-n.

A musical műfajában Carol Reed 1968-as Olivérje látványos darab, fantasztikus dalokkal, és Dickens Twist Olivérének sajátos értelmezésével. Annak idején öt szobrocskát nyert. A család szétesésének drámai hatását mutatja be a Kramer kontra Kramer című film, amelyben Dustin Hoffman és Meryl Streep nyújtott Oscart érdemlő játékot.

A király összes embere egy ma is nagyon aktuális témáról, a politikai korrupcióról szól úgy, hogy közel hatvan évvel az elkészülte után is tökéletesen érvényes és időtálló a mondanivalója. Az idei Oscar-gáláig tehát még van mit pótolniuk azoknak, akik eme klasszikusokat nem látták.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?