Öröm az ürömben

JUHÁSZ KATALINAkik (hozzám hasonlóan) leginkább a London Grammar koncertjére fenték a fogukat a Sziget fesztivál augusztus 13-i kínálatából, most legyenek erősek.

JUHÁSZ KATALIN

Akik (hozzám hasonlóan) leginkább a London Grammar koncertjére fenték a fogukat a Sziget fesztivál augusztus 13-i kínálatából, most legyenek erősek. Az utóbbi másfél év folyamatos terhelése miatt az énekesnő, Hannah Reid hangszálai felmondták a szolgálatot, ezért a zenekar több nyári koncertjét kénytelen volt lemondani, köztük a szigetest is.

Ügynökségük azonban rögtön ajánlott helyettük egy másik csapatot a szervezőknek, így az A38 színpadon keletkezett hiátus gyorsan betöltődött: a szintén londoni Clean Bandit érkezik a Szigetre, méghozzá az idei Balaton Sound fesztiválon lezavart haknihoz képest kibővített zenekari felállásban.

Egy kifejezetten felkapott formációról van szó, amely bebizonyította azt az első hallásra képtelennek tűnő állítást, hogy a house lehet igényes, cizellált és minőségi.

A Clean Bandit a Disclosure által megnyitott csapból szakadatlanul folyó új brit house-generáció előadói közül magasodott ki. Ők ugyanis klasszikus zenei elemeket és hangszereket (hegedű, zongora, cselló) csempésznek zenéjükbe. A Clean Bandit tulajdonképpen egy vonósnégyesből alakult, amelyhez egy több hangszeren is játszó dj-programozó és egy dobos csatlakozott. Sikerült összehozniuk egy friss, rendkívül ötletes produkciót. Eddigi legnagyobb slágerük, az ars poeticának is nyugodtan tekinthető Mozart’s House, amelyben tényleg van Mozart, a 21., D-dúr vonósnégyese egy részlete.

Aki ezek után szeretne megismerkedni velük, lehetőleg ne a videoklipekkel kezdje, hanem a koncertfelvételekkel, amelyekből sokat talál a YouTube-on. Az idei Glastonbury fesztiválon például a legendás John Peelről elnevezett színpadon léptek fel, a legérdekesebb, jobbára besorolhatatlan formációk bázisán. A felvételen jól látszik, hogy a tömeg egy része kiszorult a sátorból, pedig az a sátor tényleg óriási...

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?