Öregúr új köntösben

Szerintem a The Black Eyed Peas utóbbi két albuma, az Elephunk és a Monkey Business az évezred eddigi legkiemelkedőbb alkotásai a hip-hop stíluson belül. A frontember, will.i.am egyéb munkáit: különböző lemezeken való közreműködéseit is csak dicsérni tudom. A legutóbbi fúzióját is. Pedig a párosítás első hallásra eléggé meghökkentő.

A The Black Eyed Peas feje Brazília legnagyobb művészével, a bossa nova félistenével, Sergio Mendesszel dolgozott együtt. Pontosabban az életművét helyezte új zenei alapokra. Az öregúr február 11-én volt hatvanöt éves, nagylemezeinek száma túl van a harmincötön. Pályafutása a hatvanas évek elején indult. Az évtized közepén vált világszerte ismertté a zenekara a zongora, ütőhangszerek és könnyű női vokálok kíséretében előadott dalokkal. A nyolcvanas években váltott – feleslegesen, szintetizátoros diszkózenéje sokat rontott az addig felépített legendáján. Az elmúlt években alig lehetett róla hallani. Legalábbis Európában.

Sergio Mendes most ismét hódít. Kontinensünk slágerlistáin is hétről hétre egyre jobb helyezéseket ér el a Mas Que Nada című dalával és a Timeless című életműalbumával. Érdekes vállalkozáshoz adta a nevét. A korong a bossa nova, a szamba és a hip-hop ötvözéséből készült will.i.am irányításával. A végeredmény sajátos elektronikus fúziója a brazil autentikus és az amerikai kortárs zenének. A lemezen neves vendégművészek, például Erykah Badu, India.Arie, John Legend, Jill Scott, Justin Timberlake, Q-Tip vagy Stevie Wonder adják elő a Mendes tolmácsolásában világhírűvé vált dalokat, de a főszereplő is dalra fakad, és az egész The Black Eyed Peas is közreműködik.

Ha jobban belegondolunk, a Timeless nyugodtan tekinthető a The Black Eyed Peas stúdióalbumának is…

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?