II. fociliga: szomorúan búcsúzott hazai közönségétől a somorjai STK

stk

Vereséggel búcsúzott hazai pályán az évtől a somorja STK labdarúgócsapata. A II. liga 12. fordulójában ugyan vezettek a kék-fehérek, de a homonnaiak a második félidőben fordítottak és három ponttal távoztak a Pomléból.

A mérkőzés előtt fogadkoztak a somorjaiak, hogy megtörik rossz sorozatukat, a Slovnaft Cup-meccset is beleszámítva sorozatban ötször kaptak ki. Úgy is indult a találkozó, ahogy a kék-fehérek elképzelték. A 9. percben Fellipe szerzett egy labdát az ellenfél térfelén, és 24 méterről kilőtte a jobb sarkot. Ezután is a somorjaiak voltak az aktívabbak, egy tetszetős, gyors támadás végén a brazil karmester közelről a kapu fölé fejelte a labdát. Az idő múlásával azonban egyre jobban felvették a meccs ritmusát az utolsó vendégek, közvetlenül a szünet előtt Lekan Okunola lövése a felső lécet érintve hagyta el a játékteret.

A fordulás után főleg a gyors nigériai csatár jelentette a legnagyobb veszélyt a somorjai kapura. A 67. percben a játékvezető szerint Angyal Botond szabálytalanul állította meg Viktor Maťašt a tizenhatoson belül, és a tizenegyes pontra mutatott. ,,Elfogult vagyok magammal szemben, szerintem ez nem volt fault. De a csapattársak szerint igen, így biztosan az volt” – mondta az Új Szónak a somorjaiak középpályása.

Az egyenlítés után jött a fordulat a találkozón. Inkább a hazaiak térfelén pattogott a labda és 78. percben Maťaš a baloldalon betört a somorjaiak tizenhatosába, és kilőtte a bal alsó sarkot. A hazai akarat megvolt a hajrában, de azt nem tudták gólra váltani a kék-fehérek.

A hármas bírói sípszó után a somorjaiak legtöbbje a földre rogyott. Nagy volt a csalódás, főleg úgy, hogy nyerő állásból vesztettek. ,,A jó kezdés után nem folytattuk az aktív játékunkat. Megvoltak a lehetőségek a második gólra is, de sajnos azok kihasználatlanok maradtak. A szünet után nem volt gond az első percekben, azonban később hagytuk őket játszani, dominálni és ők ezt teljes mértékben kihasználtak. Nagyon sajnáljuk, ami ma történt. Egész héten arra fókuszáltunk, hogy ma végre megszakad a rossz sorozatunk és győzelemmel búcsúzunk 2024-ben a hazai pályától. Gödörben vagyunk, amiből csak mi mászhatunk ki. Remélem, ez már jövő héten, a vágbeszterceiek otthonában megtörténik” – mondta a mindössze 19 éves Angyal Botond.

Ugyan sorozatban az ötödik vereségüket szenvedték a somorjaiak, de továbbra is a hatodik helyen állnak. Azonban az utolsó homonnaiakkal szemben is csak hat pont az előnyük.  A Pomléban legközelebb több mint négy hónap múlva, március 2-án lesz bajnoki mérkőzés.

Jegyzőkönyv

FC ŠTK 1914 Šamorín–FK Humenné 1:2 (1:0)

Gólszerzők: Cardoso (9.), ill. Horváth (67., 11-esből), Maťaš (78.). 

Jv.: Ihring, 322 néző. 

Sárga lap: Sylla, Landry Beugre, Vassiljev, ill. Sitarčík, Košuda

STK: Filipe–Marič-Bjekič, Raška, Baez, Vassiljev (83. Kucman)–Angyal, Cardoso (65. Pljuscs), Barisic (56. Lescsinszkij)–Sylla (56. Žiga), Záhradník (83. Csóka B.), Beugre.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?