Királyhelmeci elsőség Békéscsabán

királyhelmecöregfiuk

Tornagyőzelemmel zárta szereplését a Királyhelmeci Öregfiúk labdarúgócsapa-ta a Békés vármegye központjában rendezett Barátság-kupa elnevezésű kispályás teremlabdarúgó-tornán.

Az először megrendezett seregszemlén négy csapat szerepelt, Debrecen és Békéscsaba mellett a már említett királyhelmeciek, és rajtuk kívül egy másik alakulat, Bély is a Bodrogközt képviselte. A 2x10 perces játékidőben 5+1 játékos lehetett a pályán.

A Mester Sportcsarnokban zajlott megmérettetéseket mesterien kezdték a királyhelmeciek. A házigazdák elleni mérkőzésüket a csapat vezetője, Bányácski Kornél és Horváth Attila góljainak köszönhetően 2:0-ra nyerték meg, majd következett a papíron legnehezebb ellenfél, a Debrecen csapata. „Többször is játszottunk már ellenük az utóbbi években, utoljára nálunk, Királyhelmecen, a Mikulás-kupán. Akkor szoros mérkőzésen kaptunk ki 1:0-ra a Buzánszky Jenő Sportarénában. Most nekünk sikerült egy újfent szoros mérkőzésen nyernünk 2:1-re – mondta lapunknak Bányácski. – Nagyon nehéz, izgalmakban bővelkedő, mindkét oldalon helyzetekkel tarkított 20 percet játszottunk. Ezért az eredményért mindenkinek oda kellett tennie magát. Bravúros teljesítményt nyújtott kapusunk, Borkesz Pál, a hátvédsort jól irányította Horváth Attila, a középpályás Balogh István pedig jól és célszerűen osztogatott. Tulajdonképpen az említett tényezők eredményezték Orgován Sándor és Balogh István góljait is.”

A következő, bodrogközi rangadó viszont már nem a legjobban alakult számukra. 3:0 után Orgován két góljával csak szépíteni tudtak a bélyeiek elleni eredményen. „Ezen a mérkőzésen elsősorban azoknak adtunk lehetőséget, akik az első két találkozón kevesebbet szerepeltek. Ellenfelünk már nagyon elhúzott, de legalább mérsékelni tudtuk vereségünket. Az előző párharcok eredményeinek ismeretében ez az összecsapás már nem befolyásolta a torna végeredményét. Ami összességében szereplésünket illeti, valaki kevesebbet, valaki többet tudott hozzátenni, de éppen eleget ahhoz, hogy győztesek legyünk a békési vármegyeszékhelyen. Külön szeretném megköszönni Mracskó Mihálynak, a 25-szörös magyar válogatottnak a biztató szavait, aki Békéscsabán kezdte el karrierjét, majd a Rába ETO Győr egyik erőssége volt a 80-as években” – tette hozzá Bányácski.

A Barátság-kupa az előzetes tervek szerint jövőre Bélyben és Debrecenben folytatódna, 2026-ban pedig Békéscsabán és Királyhelmecen. Ugyanakkor a legközelebbi összecsapásokra nem kell ilyen sokat várni, mivel a csapatok december 7-én, a Mikulás-kupán ismételten találkoznak majd.

Érdekes

I. Barátság-kupa

Királyhelmec–Békéscsaba 2:0, Királyhelmec–Debrecen 2:1, Királyhelmec–Bély 2:3, Bély–Debrecen 0:3, Bély–Békéscsaba 1:4, Békéscsaba–Debrecen 1:1.

A torna végeredménye: 1. Királyhelmec 6 pont, 2. Debrecen 4, 3. Békéscsaba 4, 4. Bély 3. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?