Mire és hogyan használható a ragasztóspray?

ragasztó

A háztartási, ipari, építőipari ragasztóknak számos fajtája létezik ma már a különböző célokra, amelyek megkönnyíthetik a különböző komponensek, szegek, csavarok, szegecsek és más kötőelemek nélküli illesztését.

A ragasztóspray használata anyagtakarékos és könnyű, mégis kevesen ismerik, pedig számos helyzetben nagyszerűen használható. Hogy mi mindenre és hogyan ragaszthatsz vele, arról cikkünkből többet is megtudhatsz, tarts velünk!

 

Melyek a spray kiszerelésű ragasztó előnyei?

Az illesztendő elemekre fújható ragasztók legnagyobb előnye, hogy könnyen és gyorsan, segédeszközök nélkül, közvetlenül a felületre felvíve használhatók, és néhány perc alatt tökéletesen kötnek. Számos anyaghoz, papírhoz, fához, műanyaghoz, fémekhez használhatók, erős fixálást nyújtanak, ideiglenes ragasztásra is megfelelőek. Válaszd a MesterekFutára sokrétűen felhasználható ragasztóit építéshez és háztartási célokra, oldószeres vagy oldószermentes változatban, gél és spray állagban.

A ragasztóspray-k a ragasztás erősségében sem maradnak el a hagyományos gél állagú alternatíváktól, és nagy előnyük azokkal szemben, hogy a használatot követően nem száradnak be. A használatuknak megvan a technikája, de elsajátítása nem nehéz. 

 

Milyen anyagok ragasztására ideális?

A ragasztóspray felhasználási területe széles körű, függ a termék típusától, ragasztóképességétől, de alapvetően számtalan anyaghoz ideális választás, elsősorban a könnyű súlyú anyagok ragasztására. Használhatjuk beton, üveg, fém alapra vagy festett falra, alkalmas például papír, karton, szövet, gumi, üvegszál, parafa, bőr, habosított és más műanyagok ragasztására. A butil bázisú ragasztók pedig tömítő- vagy kompressziós szalagok fixálására is jók, ugyanis kiválóan tűrik a hideget és a kifejezetten magas hőmérsékletet, ráadásul elöregedésre sem hajlamosak.

Alkalmazás előtt érdemes átolvasni a használati útmutatót, mert a ragasztóspray-k általánosságban nem alkalmasak nehezebb anyagok, valamint polisztirol ragasztására.

 

Hogyan használjuk?

A ragasztóspray-k jellemzően beltéri felhasználásra készülnek, kültéren kevésbé hatékonyak, mivel a légmozgás, a szél eltérítheti a kijuttatott anyagot, ami baleset- és sérülésveszéllyel is járhat. Beltéri alkalmazásánál a megfelelő szellőzésről gondoskodni kell. 

Ragasztás előtt alaposan meg kell tisztítani az olajos, zsíros szennyeződésektől, a portól a fixálandó felületeket. Fújás előtt érdemes letakarni azokat a felületeket, bútorokat, amelyeket károsíthat. Használat előtt érdemes felrázni a flakont, hogy egyenletes állagú, tökéletesen eloszlatható legyen a kijuttatott anyag. Kb. 20 cm-ről fújd a ragasztandó elemekre, és igyekezz egyenletesen fújni a fúvóka segítségével! Használat után a palackot fejjel lefelé tartva tisztítsd meg a szórófejet, ügyelve, hogy nehogy összeragasztózz valamit. 

Ragasztási munkák, barkácsprojektek előtt jusson eszedbe a praktikus, könnyen kezelhető ragasztóspray, és ha alkalmas a fixálni kívánt anyagra, válaszd ezt!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?