One World 2004

Somorja. Nemzetközi dokumentumfilm-szemlét tartanak mától vasárnapig a Fórum Kisebbségkutató Intézetben. A vetítések helyszíne a Park utca 4-es szám alatti épületben, a városi könyvtár felett található, bejárat az udvar felől. A belépés ingyenes.
A mai program: 18.

Somorja. Nemzetközi dokumentumfilm-szemlét tartanak mától vasárnapig a Fórum Kisebbségkutató Intézetben. A vetítések helyszíne a Park utca 4-es szám alatti épületben, a városi könyvtár felett található, bejárat az udvar felől. A belépés ingyenes.

A mai program: 18.30 A bamjáni fiú, Phil Grabsky / Nagy-Britannia / 2003 / 95 perc

Afganisztán véres története az öregek emlékeiben és a mindennapi élet képei a háború sújtotta vidékről jelennek meg a megható filmben.

A holnapi program: 18.30 Rozália története, Warwick Thornton / Ausztrália / 2003 / 26 perc

Kunoth-Monks Rozália a misztikus közép-Ausztrália vörös hegyei között született. Az ötvenes évek elején itt talált rá Charles Chauvel rendező és vele játszatta el az egyik legelismertebb és egyben legellentmondásosabb ausztrál film, a „Jedda” főszerepét.

19.00 Larry az utcánkból, Alice Elliott / USA / 2001 / 34 perc

Ez a dokumentumfilm kalandos és optimista képe a lelki betegségnek és emberi szeretetnek.

19.35 A havannai zsonglőr, Arto Halonen / Finnország / 2004 / 17 perc

Jesus Perdomo Triquero Havanna központjának egyik legkedveltebb alakja. Arti Halonen finn rendező elkíséri őt kora találkozóin a havannai utcák tipikus alakjaival.

Szombat: 18.00 Elárasztás, Franny Armstrong / Nagy-Britannia, India / 2002 / 75 perc

A Sardár Saróvar gigantikus víztározó létrehozása több száz falu fokozatos elárasztásához vezet. A film Dzsalsindhí község lakóinak elszánt ellenállását mutatja be, akiknek kunyhói már csak pár méterrel vannak a feltöltés alatt álló tározó vízszintje fölött.

Vasárnap: 18.00 Kommunista jótékonyság, Harry Wu / USA, Kína / 1998 / 29 perc

Noha Kína igyekszik olyan benyomást kelteni, hogy fokozatos a demokratizálódás, a kivégzések tekintetében mégis őrzi világelsőségét. Harry Wu dokumentumfilmje a kivégzések és a belső szervek transzplantációja közötti összefüggéseket igyekszik feltárni.

18.30 Gyilkosságok az orosz sajtóban, Paul Jenkins / Nagy-Britannia / 2003 / 69 perc

Oroszországban az utóbbi hat évben több mint 110 a véleményét nyíltan kimondó újságírót öltek meg. A film alkotói ezeknek a gyilkosságoknak a hátterét igyekeznek bemutatni.

A fesztiválról bővebb információkhoz juthatnak a 031 5902793-as telefonszámon, illetve a www.foruminst.sk és a www.jedensvet.sk honlapokon. (ú)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?