Oktatás és számítógép

A tizedik évfolyamába lépett Katedra folyóirat napokban megjelent szeptemberi számában a Magángaléria rovatban H. Nagy Péter, az Iskolakultúra szerkesztője Csontváry Jajcei vízesés című festményéről elmélkedik. A.

A tizedik évfolyamába lépett Katedra folyóirat napokban megjelent szeptemberi számában a Magángaléria rovatban H. Nagy Péter, az Iskolakultúra szerkesztője Csontváry Jajcei vízesés című festményéről elmélkedik. A. Szabó László Egy álom védelmében című írásában az új tanévvel kapcsolatos reményeit és aggodalmait fogalmazza meg.

A lap munkatársai neves pedagógusokat kérdeztek meg arról, mit várnak a parlamenti választásoktól. Csicsay Károly, az Országos Pedagógiai Intézet munkatársa a Monitor 2002 elnevezésű országos felmérés eredményeit összefoglalva Változtatni – középiskolában és egyetemen címmel közöl írást. Iskolás kori emlékeiről vall Bugár Béla, a Magyar Koalíció Pártjának elnöke, parlamenti alelnök. Németh Zsuzsanna a nyelvhasználatbeli közhelyekről ír korántsem közhelyesen. A folyóirat munkatársai Kossuth Lajosra emlékeznek, születésének kétszázadik évfordulója alkalmából. Horváth Géza zselízi matematikatanár a tehetséggondozás szükségességére hívja fel a figyelmet. A Katedra új cikksorozatot indít, melyben a szerzők ötleteket szeretnének adni a pedagógusoknak, hogyan és mire használhatják fel az oktatásban a számítógépet. Pintér Tibor, a Gramma Nyelvi Iroda munkatársa és az ELTE doktorandusz hallgatója az iskolai fogalmazások szövegnyelvészeti sajátosságairól közöl írást. A lap ezenkívül tartalmaz könyvajánlót, felhívásokat, megtalálható benne a Katedra-versenyekkel foglalkozó melléklet és az elmaradhatatlan művelődéstörténeti poszter is. (ervé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?