Nyári filmzápor

Amikor megolvad az aszfalt, és az ember az árnyékban is alig kap levegőt a hőségtől, jó, ha van egy-egy jó film, amely egy rövid időre a mozik légkondicionált nézőterébe csábíthatja az embert. Összeállításunkban áttekintjük, milyen filmekre válthatunk jegyet a nyári hónapokban.

Holnapután

HolnaputánA látványos sci-fik nagymestere is visszatér. A Függetlenség napja rendezője, Roland Emmerich azonban most egy kissé nyomasztóbb alkotással jelentkezik. A Holnapután című sci-fi-ben ugyanis az a legriasztóbb, hogy története korántsem annyira meseszerű, mint a Jeff Goldblum és Will Smith főszereplésével leforgatott akciófilmé. Az új filmben az üvegházhatás és a globális felmelegedésnek köszönhetően természeti katasztrófák egész sora sújtja az emberiséget. A Dennis Quaid által alakított Jack Hall éghajlatkutató a váratlanul jégbe fagyott New York városába igyekszik, hogy kihozza onnan fiát, Samet, akit a Donnie Darko címszerepével bemutatkozó Jake Gyllenhaal kelt életre. A Holnapután története több mint nyomasztó mese egy esetleges katasztrófáról.

Harry Potter és az azkabani fogoly

Az ifjú varázslótanonc hoszszabb szünet után tér vissza a mozikba. A Danifel Radcliffe által alakított mágus-aspiráns harmadik filmjében a Hogwarts iskola lakóira újabb veszély leselkedik. Az elítélt gyilkos, Sirius Black megszökött a varázslók börtönéből és a kis Harryre feni a fogát. Kiderül, hogy a fiú múltjában egy sötét titok lappang. A gonosztevő érkezését nehezítik az Azkaban által küldött dementorok, akiknek a mágusképző védelmét kellene ellátniuk, azonban, úgy tűnik, nem állnak hívatásuk magaslatán. A Harry Potter és az azkabani fogoly-ban az előző két filmtől eltérően kicsit sötétebb a hangulat, s a mexikói rendező, Alfonso Cuarón szerint egyáltalán nem fog gyerekfilmre emlékeztetni. A már ismert szereplőkön kívül Emma Thompson és Gary Oldman is színre lép majd a J. K. Rowling regényéből celluloidra adaptált történetben.

Időzavarban

Az Oscar-díjas Denzel Washington egy újabb thrillerrel tér vissza, amelynek ezúttal a napsütéses Florida szolgál helyszínéül. A 49 éves színész egy Banyan Key nevű kisváros rendőrfőnökeként próbál majd igazságot szolgáltatni. A Morgan Freeman és Ashley Judd neve által fémjelzett Tiszta ügy-et is jegyző Carl Franklin thrillerében Washington partnere az az Eva Mendes lesz, aki már a Kiképzésben is együtt dolgozott a színésszel. A filmben feltűnik még a legutóbbi Superman sorozat fogpaszta-mosolyú főhőse, Dean Cain is. A Washington által alakított Matt Lee Whitlock a történet szerint a már említett kisváros köztiszteletnek örvendő főrendőre, aki azonban korántsem olyan makulátlan jellem, mint amilyennek tartják. Nemrégiben vált el feleségétől, s azóta már viszonya is van egy férjes asszonnyal, Ann-nel. Amikor Annt és férjét Christ egy tűzeset után holtan találják, a gyanú Whitlockra terelődik. A rendőrfőnöknek tisztáznia kell magát, s ez nem lesz könnyű, ugyanis a nyomozást egykori felesége, Alex (Mendes) vezeti. (o)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?