Novemberig várják a hazai jelentkezőket is

Érsekújvár. Nagykanizsa önkormányzata, a Móricz Zsigmond Művelődési Ház, a Kiskanizsai Polgári Olvasókör és a Nagykanizsai Honvéd Kaszinó idén meghirdette a Csengey Dénes Vers- és Prózamondó Verseny hatodik évfolyamát.

Érsekújvár. Nagykanizsa önkormányzata, a Móricz Zsigmond Művelődési Ház, a Kiskanizsai Polgári Olvasókör és a Nagykanizsai Honvéd Kaszinó idén meghirdette a Csengey Dénes Vers- és Prózamondó Verseny hatodik évfolyamát. A szervezők szeretnék felkutatni a határon túli területeken élő amatőr versmondókat is, akik magas művészi fokon tolmácsolják a magyar irodalom remekeit. Terveik szerint az elődöntők egyikére Érsekújvárban kerülne sor. Az érsekújvári elődöntő szervezője Berényi Margit, a Csemadok helyi alapszervezete mellett működő Irodalmi Kör vezetője.

– A felhívás szerint a jelentkezők az egyetemes magyar irodalomból választott öt verssel, vagy prózai művel nevezhetnek ifjúsági (14–18 év), felnőtt (18–55év) és szépkorúak (55 évtől) kategóriában. Egy-egy produkció előadásának időtartama nem haladhatja meg a hét percet. Műfordításokat nem fogadnak el, ezen kívül egyéb megkötésük nincs – tájékoztatott az ismert előadó. A szlovákiai magyar vers- és prózamondók számára megfelelő számú érdeklődő esetében Kassán is terveznek egy válogatást.

Határainkon túl, Ungváron, Beregszászon, Szatmárnémetiben, Kovásznán és Zentán is készülni fognak a megmérettetésre idén novembertől jövő februárig. A selejtezők pontos helyszínéről és időpontjáról a jelentkezőket írásban, e-mailben vagy telefonon értesítik. A döntő és díjkiosztó gálaest jövő áprilisban lesz Nagykanizsán.

– Két évvel ezelőtt különdíjjal jutalmaztak két érsekújvári versmondót, Kollár Andreát és Svec Mónikát. Idén a jelentkezéseket a következő címre várják: Móricz Zsigmond Művelődési Ház, 8800 Nagykanizsa, Hajgató Sándor u. 1. Telefon, fax: 93/319-202, esetleg Farkas Tibor igazgatónál 30/3968-678, illetve Godinek Ibolya szervezőnél: 30/5574-774. Az érdeklődők a felhívást és a jelentkezési lapot letölthetik a www.nagykanizsa.hu/ konyvtar internetes címről is – mondta Berényi Margit, akitől az érsekújvári régióbó# jelentkezők a Csemadok helyi székházában kaphatnak tájékoztatást.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?