Nick Cave a Pohodán

HAVRAN KATALINTrencsén. Az idei Pohoda egyelőre nem a verőfényes napsütés jegyében telik: a fesztivál első napjának ugyan megkegyelmezett az eső, tegnap délelőttre azonban szürkés-fekete felhőrengeteg tornyosult a trencséni repülőtér fölé.

HAVRAN KATALIN

Trencsén. Az idei Pohoda egyelőre nem a verőfényes napsütés jegyében telik: a fesztivál első napjának ugyan megkegyelmezett az eső, tegnap délelőttre azonban szürkés-fekete felhőrengeteg tornyosult a trencséni repülőtér fölé. Az időjósok ugyan nem ígérnek viharokat, helyenkénti záporokra viszont fel kell készülniük a fesztiválozóknak.

Nagy sikere van az irodalmi sátornak, az ország különböző pontjairól érkezett színjátszó csoportoknak és a közéleti beszélgetéseknek is. Már a csütörtök esti nyitókoncertek hatalmas tömegeket vonzottak a színpadok elé. Emlékezetes koncertet adott az éjfélkor színpadra lépő Smashing Pumpkins, élén az enigmatikus Billy Corgannel, aki ez eredeti felállásból egyedüliként maradt a csapatban.

A mai nap csúcspontja a legendás Nick Cave lesz, aki Bad Seeds nevű csapatával érkezik. Azok számára, akik kedvelik az egzotikus népzenei elemeken alapuló muzsikát, csalogató lehet a The Lemon Bucket Orkestra, a legendás Buena Vista Social Club és az Ondatrópica nevű friss formáció, amely mintha csak az öreg kubai csapat mintájára készült volna: egy angol producer úgy döntött, rekonstruálni kell a századeleji Kolumbia zenéjét. Felkereste hát a még élő kolumbiai zenészlegendákat, szerződtetett hozzájuk néhány fiatal előadót, eredményképpen pedig egy pörgő cumbiát, azaz tradicionális kolumbiai táncműfajt kapott, ahol nem szabott sem életkorbeli, sem műfaji határt a zenének.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?