Nézettségek, börtönévek, szörnytermékek

Nézem a dobozt, és közben hiába várom, hogy ajtóm érzékeny faburkolatát „peoplemeteres” ügynökök kocogtassák, valószínűleg nem tartozom a kiválasztottak közé. Különben is, garantáltan rontanám a hazai televíziós csatornák nézettségi adatait.

Nézem a dobozt, és közben hiába várom, hogy ajtóm érzékeny faburkolatát „peoplemeteres” ügynökök kocogtassák, valószínűleg nem tartozom a kiválasztottak közé. Különben is, garantáltan rontanám a hazai televíziós csatornák nézettségi adatait.

Apropó, nézettség! Internetes portyám során láttam, hogy a tv2 milyen rettenetesen büszke arra, hogy az újrainduló Megasztár előválogatását kétszer annyian követték figyelemmel, mint a konkurens tévé adását. Még egy kék-piros grafikont is barkácsoltak az ominózus este óráiról, hogy jobban el tudjuk képzelni a versenytárs mélyrepülését. Talán még dalra is fakadtak, akár csak azok az önjelölt antisztárok, akik egyáltalán nem tudnak énekelni. És persze valahol ezt tudják is magukról. De mit tehetnek, ha egyszer divat a tehetségtelenség, a tévé nézettségét már régóta nem a valódi művészek emelik, hanem a magamutogatók, a dilettánsok, a csalók, a szélhámosok, hogy a kasszafúrókat ne is említsük.

Pedig én várom a sugallatot, minden apróságnak örülni tudok. Annak is, hogy a Heti Hetes új arcokkal frissítette fel magát – kicsit talán sokáig tartott, amíg a mélyen alvókat ébrenlévőkkel helyettesítette –, Hajós András például egyre inkább magára talál, tényleg eredeti és fiatalosan miegyéb. Aztán rendkívüli megtiszteltetésnek tartom, hogy néhány kameramókus segítségével végigkövethetem Cini utolsó napjait. Ami határtalan, annak – úgy látszik – nincs határa. Most, hogy láttam őt egy húsbolt pultjának dőlve kolbászt mustárral enni, nem tartom lehetetlennek, hogy egy újabb valóságsó veszi majd kezdetét a bekamerázott börtönfalak közt.

Nézem a dobozt. A dobozt, amelynek figyelmes végigolvasásakor eddig csak az derült ki, hogy „a dohányzás komolyan károsíthatja az ön és a környezete egészségét”. Ezentúl – a tévéből tüdőztem le a hírt – már nem érik be egyes érrendszeri és daganatos betegségek néven nevezésével, hanem a torok, a gége, a tüdő és egyéb létfontosságú szervek eleinte mit sem sejtő sejtjei kóros és színes (és nem túl szívderítő) elburjánzásainak röntgenképeivel próbálják majd elrettenteni a nikotinimádókká lett néprétegeket a további „élvezetektől”. Gond egy szál se. Csak akkor a népegészség lelkiismeretes lovagjai egyéb káros termékek megvásárlásakor is hasonló őrző-védő feliratokkal figyelmeztessék a mit sem sejtő néptömegeket például arra, hogy: „az Ön által megvásárolt asztali borunk túlzottan jóhiszemű szervezetbe juttatása könnyen a jelzett szerkezet alá jutást okozhatja, s különben is, gondoljon csak arra, az igazság keresésének más útjai is vannak”. Vagy: „A mobiltelefon túl gyakori használata bizony agydaganatot okozhat!” Netalán: „Mielőtt bekapcsolná a készüléket, gondoljon arra, hogy szabadidejét hányféle sporttal és sportjátékkal tehetné hasznosabbá és egészségesebbé...”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?