Népzene, dzsessz, világzene a komáromi Fonográf Fesztiválon

Komárom |

<p>A kassai Thália Színház Színházkomédia című nagy sikerű előadásával nyitott tegnap az I. Fonográf Fesztivál, ma és holnap pedig már a zenéé lesz a főszerep.</p>

A korábban Rév Fesztiválként ismertté vált esemény új névvel, de a szervezőktől megszokott magas művészi színvonalú, igényes programokkal várja a közönséget.

Ma két világklasszis formáció lép színpadra, az egyik a Balogh Kálmán Trió, a másik a Dresch Quartet. Balogh Kálmánt a világ egyik virtuóz cimbalmosaként tarják számon, ezúttal Lakatos Róbert hegedű- és brácsaművésszel, valamint Novák Csaba bőgőssel lép színpadra 18 órától a Rév – Magyar Művészetek Házában. A trió nemrégiben amerikai turnén járt ezzel a produkciójával. „Dresch Mihályt a magyar dzsessz megtestesítőjeként jellemezném, ő egyszerre népzenész és dzsesszzenész: e két zenei világ ötvözetével egészen különleges hangzásvilágot alakított ki. Zenekarának külön érdekessége, hogy cimbalom is helyet kapott benne, ami nem tipikusan dzsesszzenekarokra jellemző hangszer” – mondta Lakatos Róbert főszervező. A Dresch Quartet koncertje 20 órakor kezdődik, ugyancsak a Révben.

Vasárnap délután három órakor családi programra invitálják a nézőket, Malek Andrea és Korpás Éva a városi művelődési központban mutatja be tavasszal megjelent Az ördögfióka és a tündér című gyerekalbumát. A lemezen kortárs költők – köztük Lackfi János, Varró Dániel, Z. Németh István – megzenésített versei szerepelnek. A koncert vendége lesz Lackfi János, aki meglepetéssel is készül. A fesztivál záróeseménye a Vidéki sanzon, a Pálinkadal, a Színezd újra és további népszerű slágerekről jól ismert Magna Cum Laude vasárnap esti koncertje a városi művelődési központban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?