Nem rajzol többé Mohamed-karikatúrát

MTI-HÍRPárizs.

MTI-HÍR

Párizs. Nem rajzol többé Mohammed-karikatúrát Renald Luzier, a Charlie Hebdo munkatársa, akinek a nevéhez fűződik többek között a francia szatirikus magazin elleni januári terrortámadást követő első szám címlapja is.

„Belefáradtam Mohammed rajzolásába, ugyanúgy, ahogy belefáradtam Nicolas Sarkozy rajzolásába is. Nem fogom az ő rajzolgatásukkal tölteni az életem” – nyilatkozta egy francia magazinnak a karikaturista, akinek hamarosan saját képregénye jelenik meg. Mint fogalmazott, az ebben található rajzok elkészítésével tudta kifejezni magát társai meggyilkolása után.

Tizenkét ember halt meg január 7-én, amikor két iszlamista fegyveres megtámadta a Charlie Hebdo szerkesztőségét. A magazin életben maradt munkatársai napokon belül új számot készítettek, amelynek címlapján Renald Luzier könnyező és „Je suis Charlie” feliratú táblát tartó Mohammed-rajza állt. Az iszlám követőinek többsége szerint tilos a próféta ábrázolása.

Luzier arról is beszélt, hogy a Charlie Hebdo hirtelen jött anyagi biztonsága – a januári támadást követően az eladásokból, adományokból és új előfizetésekből több tízmillió euró bevételre tett szert a lap – új kérdéseket vet fel a magazin jövőbeli működésével kapcsolatban. „Vajon a Charlie továbbra is politikai lap? Át tud-e alakulni hírmagazinná?” – tette fel a kérdést az interjúban. A lap szeptembertől új formában jelentkezik, de erről még keveset tudni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?