Nebántsvirág a Tháliában

NÉMETI RÓBERTKassa. A fennállásának negyvenötödik évfodulóját ünneplő kassai Thália Színház Hervé–Meilhac–Milhaud: Nebántsvirág című, fordulatokkal teli operettjének bemutatójára készül. Az előadást a magyarországi Mikó István rendezi.

NÉMETI RÓBERT

Kassa. A fennállásának negyvenötödik évfodulóját ünneplő kassai Thália Színház Hervé–Meilhac–Milhaud: Nebántsvirág című, fordulatokkal teli operettjének bemutatójára készül. Az előadást a magyarországi Mikó István rendezi. A színdarab nyilvános főpróbája szerdán, a premier pedig április 16-án, csütörtökön lesz a kassai Tháliában. A nézők többek között Nádasdi Pétert, Dégner Lillát, Kövesdi Szabó Máriát, Pólos Árpádot, valamint Varga Líviát láthatják a színpadon.

A csavarokkal teli, néha már-már nehezen követhető operett a kétszáz évvel ezelőtti Franciaországba repíti vissza a nézőket. A cselekmény Ponterrey városában, az ottani leányiskola színházában játszódik.

A kassai előadást rendező Jászai-díjas Mikó Istvánt színészként és rendezőként is elsősorban a könnyebb műfajokból és zenés színdarabokból ismeri a közönség.

Forgács Miklós dramaturg szerint a Nebántsvirágot nemcsak a zene és a dalok teszik vonzóvá, hanem attól is különösen érdekes, hogy a színészi alakításokra is izgalmas lehetőségeket kínál. Az előadás számtalan olyan epizódot tartalmaz, amelyben jelentős szerepet kap a helyzetkomikum. Ezeket a jeleneteket a társulat színészei különösen szeretik, mert alaposan kiélhetik magukat bennük.

„A darab nézése közben azzal az emberi tulajdonsággal szembesül a közönség, ami szinte mindenkiben ott van. Hogy mindig mások szeretnénk lenni, és mindig takargatunk valamit. Az előadás olyan útra kalauzolja el a nézőt, melyen önmagát ismeri meg, még jobban. Ez az út nagyon egyszerű és humoros módon elevenedik meg. Ugyanúgy, mint minden más darabban, itt is válaszokat keresünk. Kik vagyunk, mi rejlik bennünk, és ha a sors megáldott bennünket valamilyen tehetséggel, mit kezdhetünk vele és magunkkal?” – mondta a tegnapi sajtótájékoztatón Forgács Miklós.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?