Múltidéző vetélkedő

Április 26-án az udvardi művelődési házban tartották a szlovákiai magyar középiskolások hagyományos történelmi versenyének, a Múltidézőnek a döntőjét, amelynek védnöke ezúttal is Bugár Béla, az MKP elnöke, a parlament alelnöke volt.

Április 26-án az udvardi művelődési házban tartották a szlovákiai magyar középiskolások hagyományos történelmi versenyének, a Múltidézőnek a döntőjét, amelynek védnöke ezúttal is Bugár Béla, az MKP elnöke, a parlament alelnöke volt. A Történelemtanárok Társulása, a Pro Pátria Honismereti Társulás, a Bibliotheca Hungarica és a Csemadok OV által szervezett Kossuth Lajos és kora című verseny döntőjébe a regionális fordulók legjobb 11 csapata került, akik két kategóriában (gimnáziumok és szakközépiskolák) mérték össze tudásukat. A ceglédi Kossuth Múzeum munkatársa, Reznák Erzsébet által vezetett zsűri a diákok teljesítményét rendkívül magas szintűnek értékelte, ami egyben a felkészítő tanárok munkáját is dicséri. A végig szoros versenyből a gimnazisták közül a komáromi Selye János Gimnázium csapata (Kalocsányi Katalin, Ivanics Júlia, Jakó Mária) került ki győztesen, akiket Elek József tanár úr készített fel a versenyre. A 2. helyet a nagymegyeri gimnazisták (felkészítőjük Varga László), a 3. helyezést pedig a komáromi Mariánum Egyházi Gimnázium (Mózes Endre) csapata szerezte meg. A szakközépiskolák versenyét az érsekújvári Egészségügyi Szakközépiskola csapata nyerte meg. A Farkas Andrea, Lebó Edina és Nagy Zoltán összetételű csapatot Molnár Andrea készítette fel a versenyre. A győztesek a Magyar Köztársaság Nagykövetségének, az Illyés Közalapítványnak és a NKÖM támogatásának köszönhetően értékes díjakat kaptak. (sati)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?