Mozisztárok sorozatban

Folytatódik a tendencia, miszerint Hollywood nagyágyúi sorozatokban vállalnak szerepet.

Folytatódik a tendencia, miszerint Hollywood nagyágyúi sorozatokban vállalnak szerepet. Idén Tom Hiddleston, James Franco és Tom Hardy is főszerepet játszik egy-egy jónak ígérkező szériában.

A koncepció és a szereplőgárda alapján összeszedtünk 2016 legígéretesebbnek tűnő új sorozatait.

11.22.63

Stephen King-regények tévés és mozis adaptációival Dunát lehetne rekeszteni. Ezek színvonala azonban eléggé hullámzó, egy-két igazán minőségi darabon kívül (Halálsoron, Tortúra, A remény rabjai) talán nem is készült igazán jó adaptáció. Ám a 11.22.63 című sorozat, amely King azonos című regényének feldolgozása, bizakodásra adhat okot. A főbb szerepekben James Franco, Chris Cooper és Josh Duhamel, az alapanyagot pedig az utóbbi idők egyik legjobb King-regényének tartják. A sztori röviden a következő: Jake Epping (James Franco) kisvárosi tanárt haldokló barátja beavatja az időutazás rejtelmeibe, és megkéri, utazzon vissza múltba és akadályozza meg Kennedy elnök meggyilkolását. A kilencrészes sorozat február 15-én rajtol.

Éjszakai portás

Egy újabb regényadaptáció, amely az alkotógárda és az előzetesek alapján könnyen az év egyik legjobb sorozata lehet. A rendező az Oscar-díjas Susanne Bier. A főszereplők Tom Hiddleston, Hugh Laurie, Elizabeth Debicki és Tom Hollander. Az alapanyag pedig John Le Carré azonos című kémregénye, amelyről Hugh Laurie ódákat zengett a sajtóban a forgatás kezdete előtt.

A történet középpontjában Jonathan Pine (Tom Hiddleston) brit katona áll, aki felhagyván a hadi szolgálattal egy szállodában helyezkedik el éjszakai portásként. Ekkor kerül a látókörébe a nemzetközi fegyverkereskedő Richard Onslow Roper (Hugh Laurie). Az egykori katona a brit hírszerzéssel összefogva ügyesen beépül Roper bűnszövetkezetébe, hogy lebuktassa a fegyverkereskedőt. A hatrészes sorozat február 22-én debütál.

The Path

A The Path (Az ösvény) című széria történetéről eddig elég keveset lehet tudni, csak annyi biztos, hogy egy szekta karizmatikus vezetője behálóz egy többgyermekes házaspárt. Minden epizód középpontjában a hit áll, illetve az, hogy mit jelent választani a való élet és az általunk vágyott élet között.

A szereposztás ennél a sorozatnál is figyelemre méltó. A szekta vezetőjét Hugh Dancy alakítja, aki a Hannibál című sorozatban Will Graham profilalkotó FBI ügynököt formálta meg zseniálisan. A házaspár férfi tagja a Totál szívásból ismert Aaron Paul, míg a női főszereplő a mozivásznon is rendre feltűnő Michelle Monaghan lesz. A sorozat premierje március 30.

Taboo

Az FX csatorna legnép-szerűbb sorozata a Kemény motorosok volt, amely hét évadon keresztül szolgáltatta a minőségi szórakozást. A széria 2014-ben ért véget, és a csatorna nem sokat tétlenkedett, máris itt az utódja, a Taboo.

A rendező Steven Knight, a főszereplő pedig a legújabb Mad Max-film, valamint A visszatérő sztárja, Tom Hardy. Ez a duó már dolgozott együtt a Birmingham bandája sorozaton és a Locke című thrilleren is.

A Taboo egy James Keziah Delaney (Tom Hardy) nevű kalandorról szól, aki 1814-ben, tízéves afrikai kaland után tér vissza Londonba, tizennégy darab, kétes körülmények között szerzett gyémánttal a zsebében, hogy megbosszulja apja halálát és sikerre vigye annak kereskedelmi és hajózási vállalatát.

Tom Hardyn kívül Oona Chaplin, Michael Kelly és Jonathan Pryce is szerepel a sorozatban. A bemutató dátuma még nem ismert, egyelőre csak annyi bizonyos, hogy valamikor az év közepén érkezik a pilot.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?