MIT TEGYÜNK ÉS MIT NE FEBRUÁR 24. ÉS MÁRCIUS 2. KÖZÖTT

Február 24.
A Rák hatással van a gyomorra, a nyombélre, a mellkasra, a tejmirigyekre és az emésztésre. Evett már articsókát? Próbálja ki, folsavat és káliumot tartalmaz, valamint cynarin nevű anyagot, mely szabályozza a szervezet koleszterinszintjét, segíti a máj működését, kedvezően hat epekő kialakulása ellen.

Február 24.

A Rák hatással van a gyomorra, a nyombélre, a mellkasra, a tejmirigyekre és az emésztésre. Evett már articsókát? Próbálja ki, folsavat és káliumot tartalmaz, valamint cynarin nevű anyagot, mely szabályozza a szervezet koleszterinszintjét, segíti a máj működését, kedvezően hat epekő kialakulása ellen. Reggel mosakodjon meg derékig hideg vízzel. Igyon emésztést serkentő gyógyteákat (menta- és zöldteát). Ne szellőztesse a párnát. Kezdje el a karfiol, a káposzta, a póréhagyma és a saláta előnevelését. Öntözze a növényeket. Az ágyásokba vessen zöldtrágyának való növényeket, pl. spenótot, lóbabot, lucernát.Február 25., 26.

Az Oroszlán hatással van a szívre és a vérkeringésre. Fogyasszon paradicsomot, mert az káliumot, C- és E-vitamint tartalmaz. Festékanyaga, mely zsírban oldódik, védi a szervezetet a szabad gyökök ellen. Következő előnye, hogy kicsi a kalóriatartalma – két közepes paradicsom kb. 22 kcal. A szív energiája 11 és 13 óra között a legnagyobb, ebben az időben ne igyon kávét, helyettesítse cikóriakávéval (tisztítja a vért). Csuklóján tapintsa ki pulzusát, és figyelje, hogy lüktet. A tűz jellegű Oroszlán a termésre van hatással. Ásásra alkalmas időszak. A gyommagok az Oroszlánban kezdenek éledni. A fogyatkozó Bakban újból meg kell forgatni a talajt, és a gyomok elpusztulnak. Attól nem kell tartani, hogy elpusztítja a gilisztákat is, mert azok olyankor, amikor a Hold tüzes jegyekben áll, 100-120 cm mélyen tartózkodnak. A gilisztáknak nagyon fontos szerepük van a talaj felújítása szempontjából. Szerves anyagokkal táplálkoznak, és tápanyagokban gazdag trágyát termelnek. Állandóan keverik, levegőztetik, porhanyósítják a talajt, jobb feltételeket teremtve ezáltal a növényeknek.

Február 27., 28.

A Szűz hatással van a hasnyálmirigyre, a vékony- és vastagbélre, valamint az emésztésre. Szerdán 10 óra 17 perckor holdtölte van, vagyis egy újabb megfelelő nap a böjt elkezdésére. Kortyolgatva igyon meg egy csésze kamilla- vagy zöldteát. A vastagbél reggel 5 és 7 óra, a hasnyálmirigy és a lép 9 és 11 óra, a vékonybél pedig 13 és 15 óra között a legaktívabb. Az ételt alaposan rágja meg. A főzéshez használjon emésztést elősegítő gyógynövényeket: mentát, kaprot, köménymagot, édesköményt, majoránnát, gyömbért, fahéjat. Evés után egy pillanatra tegye a kezét a hasára. A föld jellegű Szűz a gyökérre van hatással. Február 27-én földközel van, ne dolgozzon a földdel és a növényekkel.

28-án, ha az időjárás engedi, folytassa az ásást, kiszabadíthatja a télire betakart rózsatöveket, gereblyézheti a pázsitot. Tapossa meg a komposztot.

Március 1., 2.

A Mérleg hatással van a vesére, a vér tisztulására és a testnedvek egyensúlyára. A vese aktív fázisa 17 és 19 óra között van. Töltse fel a szervezetét vízzel, hogy a vesék tisztítsák a vért, a szervek és a szövetek működjenek. Ne feledje, hogy a kávé vizet von el – vagyis vízhajtó. Készítsen csipketeát, mely a természetes C-vitaminon kívül koffeint és más serkentő hatású anyagokat tartalmaz. Sózzon kevesebbet, a sok só árt a vesének, és magas vérnyomást eredményez. Vesegyulladásra próbálja ki a darafőzetet. Masszírozza meg a talpát (ott kezdődik a vese meridiánja). A levegő jellegű Mérleg a virágra van hatással. Vessen egynyári virágokat. Ne feledkezzék meg azokról, melyeket hosszabb ideig kell előnevelni. Metssze meg a tavasszal virágzó díszbokrokat, mielőtt a bimbók kibújnának.

Žofie Kanyzová, a Szépasszony lunáris kalendárium kiadója

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?