Magyar–új-zélandi zenei alakulat Pozsonyban

JUHÁSZ KATALINPozsony. A napfényes Jamaika zenéjének hazai propagálásában oroszlánrészt vállaló Uprising Reggae Festival téli kiadására várják az érdeklődőket a szervezők február 15-én. Helyszín a KC Dunaj klub alatt működő Nekapri InnArt, a rendezvény címe Reggae Callin'.

JUHÁSZ KATALIN

Pozsony. A napfényes Jamaika zenéjének hazai propagálásában oroszlánrészt vállaló Uprising Reggae Festival téli kiadására várják az érdeklődőket a szervezők február 15-én. Helyszín a KC Dunaj klub alatt működő Nekapri InnArt, a rendezvény címe Reggae Callin'. az alcím pedig Hungarian Edition, ami hangsúlyos magyar jelenlétet sejtet.

Az est főszereplője az új-zélandi-magyar Jafa Mafia Soundsystem, amely 2003-ban alakult Aucklandben, Új-Zéland fővárosában. Célja a reggae dancehall és az eredeti soundsystem kultúra népszerűsítése. A csapat alapítói a brit Tobi, a magyar Captain Midnite, a mauri szarmazású MC Flowsion, illetve DJ/VJ Raazhard, aki a kütyüket kezeli. A Java Mafia Soundsystem két éven belül a távoli szigetország vezető soundsysteme lett, miután szabályosan megmérkőzött a konkurensekkel, a közönségre bízva az eredményhirdetést. Eszerint ők büszkélkedhetnek a Trans Tasman Champion címmel. Captain Midnite 2008-ban hazaköltözött Magyarországra, ám a zenei kommandó nem szűnt meg, épp ellenkezőleg: lett egy európai részlege. Néhány név akikkel együtt léptek fel: Junior Reid, General Levy, Dawn Penn, Jahmali, Ganja Massive, Irie Ites. És akikkel közösen újraértelmeztek slágereket: Burro Banton, Johny Osbourne, Carl Meeks, Halfpint, Blacker, Collie Buddz, Konshens,Ice Cold. A Jafa Mafia Soundsystem zenéjében keverednek a dancehall, a dubstep és a jungle elemei.

Az est hazai vendége egy N3O művésznéven futó fiatal raszta a keleti végekről, aki pozitív energiával teli zenét és szövegeket ír. A pozsonyi koncerten DJ Giznis fogja kísérni, aki ezt követően saját szettel is szerepel. A pozsonyi színteret pedig Dj Pokyman a Dj Simple Sample képviseli majd.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?