ĺrótábor Martoson

A Szlovákiai Magyar ĺrók Társasága idén immár hatodik alkalommal rendezi meg a Fiatal ĺrók Táborát. A háromnapos rendezvény színhelye a martosi Feszty-park.

A Szlovákiai Magyar ĺrók Társasága idén immár hatodik alkalommal rendezi meg a Fiatal ĺrók Táborát. A háromnapos rendezvény színhelye a martosi Feszty-park.

Az ünnepélyes megnyitóra augusztus 20-án pénteken 11 órai kezdettel kerül sor, majd a hazai magyar folyóiratok, lapok és kulturális rovatok vezetőinek eszmecseréje következik. 15 órától a pécsi Jelenkor folyóirat mutatkozik be, 16 óra 30 perctől pedig Keserű József beszélget két fiatal füleki alkotóval, Mizser Attilával és György Norberttel. A vacsorát követően az SZMĺT törekvéseiről és terveiről lesz beszélgetés Hodossy Gyulával, 21 órai kezdettel pedig Vas Ottó adja elő „Én meg költő volnék” című, Barak László verseiből készített összeállítását, amelyet a szerzővel való beszélgetés követ.

Szombaton 9 órakor kezdődik Németh Zoltán és Csehy Zoltán programja: elsőkötetesek bemutatkozása, bemutatása, könyvük kritikai mérlegelése. Beszélgetőpartnereik: Bárczi Zsófia, Gazdag József, György Norbert és Leck Gábor. Fél tizenkettőtől a Várad irodalmi folyóirat bemutatkozása, majd 14 órától a Pegazus-pályázat kiértékelése, majd disputa, felolvasások, ünnepélyes eredményhirdetés. 16 órai kezdettel hangzik el Tőzsér Árpád A Felvidék mint irodalmi géniusz című előadása, 19 órától pedig H. Nagy Péter Vizuális költészet és avantgárd című programja, melynek vendégei Géczi János, Sz. Molnár Szilvia, Juhász R. József és Mészáros Ottó. A tábortűznél Z. Németh István olvas fel.

Vasárnap 9 órától a műfordítás aktuális kérdéseiről folytatnak nyilvános eszmecserét meghívott műfordítók, 11 órától pedig Zalán Tiborral hangzik el beszélgetés.

A rendezvényekre minden irodalmárt és irodalombarátot szeretettel várnak a rendezők. Jelentkezés és szállásigénylés a 031/552-90-28-as telefonszámon. (in)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?