Leona Lewis, az új brit rekorder

A brit ITV-n látható The X Factor című zenei tehetségkutató műsor (jelenleg a negyedik széria megy) tavaly decemberben véget ért harmadik sorozatának győztese, az 1985. április 3-án született Leona Lewis jókora késéssel, csak november 12-én rukkolt elő az első stúdióalbumával.

A brit ITV-n látható The X Factor című zenei tehetségkutató műsor (jelenleg a negyedik széria megy) tavaly decemberben véget ért harmadik sorozatának győztese, az 1985. április 3-án született Leona Lewis jókora késéssel, csak november 12-én rukkolt elő az első stúdióalbumával. A lemez precízen kidolgozott, a popvilág legkeresettebb szerzői és producerei – többek között Josh Alexander, Dallas Austin, Dr. Luke vagy Max Martin – működnek közre rajta, ebből eredően érthető a késés. A brit zeneipar az új sztárénekesnőt látja a csodás hangú Leonában, aki a szigetországon kívül is sikeres lehet. A Spirit című albuma Ausztráliában februárban, az USA-ban márciusban kerül a boltokba.

Az előjelek több mint biztatóak. A korongból a megjelenés hetében 375 872 példányt értékesítettek Nagy-Britanniában, s ezzel a brit zenetörténet leggyorsabban fogyó bemutatkozó nagylemeze lett. (A múlt heti Listamustrából a rekord említésekor sajnálatos módon kimaradt a bemutatkozó szó.) Az előző rekorder az Arctic Monkeys volt – a sheffieldi együttes 2006 januárjában kiadott Whatever People Say I Am, That’s What I’m Not című albumából a megjelenés hetében 363 735 példány kelt el a szigetországban.

Ha nem csak az első nagylemezeket rangsoroljuk, akkor a Spirit a brit zenetörténet negyedik legjobban debütáló albuma. A megjelenés hétében az Oasis (Be Here Now – 813 ezer eladott példány), a Coldplay (X&Y – 464 471) és Dido (Life For Rent – 400 351) adott el több hanghordozót Nagy-Britanniában. (péjé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?