Lehet, hogy idén visszatér a Gorillaz

JUHÁSZ KATALINAz animált karakterekből álló „virtuális” zenekar mögött megbúvó két agytröszt, a zenéért felelős Damon Albarn és a grafikus Jamie Hewlett tavaly alaposan összerúgta a port, ezért a rendkívül sikeres projekt további működése kétségessé vált.

JUHÁSZ KATALIN

Az animált karakterekből álló „virtuális” zenekar mögött megbúvó két agytröszt, a zenéért felelős Damon Albarn és a grafikus Jamie Hewlett tavaly alaposan összerúgta a port, ezért a rendkívül sikeres projekt további működése kétségessé vált. Eddig legalábbis nagyon úgy tűnt, hogy a 2011-es The Fall volt az utolsó Gorillaz-album. A napokban azonban Hewlett kitett az Instagram-profiljára néhány rajzot, amelyek a zenekar tagjait ábrázolták, némileg megújult fizimiskával. Felrobbant az internet, azonnal záporozni kezdtek a rajongók kérdései, amelyekre Hewlett egy kommentben annyit válaszolt, hogy „Igen, a Gorillaz visszatér”.

Albarn, aki jelenleg az Alice Csodaországban musicalváltozatának bemutatójára készül, még nem szólalt meg az ügyben, ám egy újságírói kérdésre azt válaszolta, hogy rengeteg kész zenei anyaga van a fiókban, és akár a jövő héten kiadhatna egy Gorillaz-albumot. Hewlett kommentjét követően a nemzetközi szaksajtó heves találgatásba kezdett, sokan úgy vélik, a lemez már idén megjelenhet.

A Gorillaz az elmúlt évtized legsajátosabb popvállalkozása. Számaik többsége játékos és szellemes, lemezeik tele vannak fülbemászó melódiákkal, ám a dub és a hip-hop elemei is bőséggel szerepelnek rajtuk. Ráadásul első osztályú vendégénekeseket és rappereket (Snoop Dogg, Kano, Mos Def, De La Soul) szerveznek be, anno még a Buena Vista Social Club néhai énekesét, Ibrahim Ferrert is sikerült megnyerniük egy hip-hopdal erejéig. Amerikában nagyobb sikert arattak, mint Albarn legendás zenekara, a Blur, első világturnéjukat pedig úgy abszolválták, hogy a kivetítőn a négy animált tag riszált, a valódi zenészek pedig egy paraván mögött bújtak meg, és végig csak az árnyékuk látszódott. Eddig négy albumot és egy kislemez-válogatást adtak ki.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?