Lecserélték a rendezőt

JUHÁSZ KATALINMárcius elején számoltunk be arról, hogy a hollywoodi Sony Pictures újabb filmet készül forgatni Steve Jobs életéről, miután a tavaly (Ashton Kutcherrel a főszerepben) bemutatott Jobs – Gondolkozz másként című alkotás hatalmasat bukott.

JUHÁSZ KATALIN

Március elején számoltunk be arról, hogy a hollywoodi Sony Pictures újabb filmet készül forgatni Steve Jobs életéről, miután a tavaly (Ashton Kutcherrel a főszerepben) bemutatott Jobs – Gondolkozz másként című alkotás hatalmasat bukott. A mindig jól tájékozott Variety magazin, bennfentesekre hivatkozva, akkor azt írta, hogy ugyanúgy David Fincher lenne a rendező, Aaron Sorkin a forgatókönyvíró és Scott Rudin a producer, ahogyan a Mark Zuckerberg Facebook-alapító életéről szóló Közösségi hálónál. Sorkin azért a forgatókönyvért Oscar-díjat vehetett át, és a Variety szerint a Sony nyerő párosként tekint rá és Fincherre.

A Hollywood Reporter című, szintén mindig jól tájékozott lap friss információi szerint azonban a rendező mégsem David Fincher lesz, hanem Danny Boyle. Sőt, már azt is tudni vélik, hogy az Oscar-díjas brit filmrendező Leonardo DiCapriót akarja megnyerni a film fészerelőjének, akivel 2000-ben együtt forgatták A part című filmet.

A váratlan és meglepő rendezőcseréről szóló hírt a Sony Pictures vezetése egyelőre nem kommentálta. Csupán annyit közöltek, hogy a forgatókönyvíró biztosan Sorkin lesz, a történet pedig Walter Isaacson Steve Jobs című életrajzi könyvén alapul majd. A könyv megfilmesítési jogait a hollywoodi stúdió nem sokkal a számítógépes guru halála után vásárolta meg. Ez az egyetlen Steve Jobs által hitelesített életrajz.

Az érintett filmrendezők egyike sem hajlandó nyilatkozni a kínos ügyben, a forgatókönyvíró sem áll szóba újságírókkal.

Steve Jobs, az Apple cég alapítója 2011-ben, 56 évesen rákban hunyt el.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?