Őrült hajrában kapott ki Norvégiától a magyar férfi kézilabda-válogatott

kezilabda

A magyar férfi kézilabda-válogatott 26-25-re kikapott Norvégiától a párizsi olimpia szerdai versenynapján, a csoportkör harmadik fordulójában.

A két csapat legutóbb március közepén a tatabányai olimpiai selejtezőtornán találkozott egymással, akkor a norvégok magabiztosan, 29-25-re nyertek. Az ötkarikás játékokat is remekül kezdték, ugyanis Argentína után a franciákat is öt góllal legyőzték. A magyarok keretében megtörtént az első csere: a beálló Rosta Miklós kisebb megbetegedése miatt a jobbszélső Rodrígez Álvarez Pedro került a helyére.

A Németország elleni felkészülési mérkőzéssel és az Egyiptom elleni csoportmeccsel ellentétben ezúttal nem "aludt bele" a kezdésbe a magyar együttes, amely remek védekezéssel szinte mindig megakadályozta, hogy a norvégok villámgyorsan támadjanak (4-3). Amikor a skandinávok hatékony védekezéssel sablonos támadásokra és kiszámítható lövésekre kényszerítették ellenfelüket, Torbjörn Bergerud könnyedén védett, de 4-1-es sorozatuk után egy 6-1-es periódussal fordítottak a Palasics Kristóf bravúros védéseire alapozó magyarok.

Látszott, hogy az előző két világbajnokságon hatodik helyezett, előtte kétszer ezüstérmes norvégokra sem volt jó hatással a rendkívül korai, reggel 9 órás kezdés, szokatlanul sokat hibáztak. Ezt a magyar együttes nem mindig tudta kihasználni, de a 22. percben így is 11-8-as előnyben volt. Ezt a remek időszakot követően támadásban néhány percre megtorpant a válogatott, a labdaeladásokat és rossz lövéseket követően a norvégok gyors akciók végén betaláltak, egyenlítettek, ekkor pedig Chema Rodríguez szövetségi kapitány időt kért. Az első félidő utolsó percében ismét a háromgólos különbségért támadhattak a magyarok, és bár nem jártak sikerrel, a szünetben 13-11-re vezettek.

A második felvonás elején ismét egyenlített a támadásban elkövetett magyar hibákat kihasználó ellenfél. Továbbra is masszívan, taktikusan védekezett a magyar válogatott, az állás döntetlen és kétgólos különbség között ingadozott. Az utolsó tíz percen belül kétszer is támadtak a magyarok a plusz kettőért, egyszer sem jártak sikerrel, a skandinávok pedig a 16. perc (7-6) után az 57. percben (24-23) ismét vezettek. Már csak 61 másodperc volt hátra, amikor Lékai Máté egyenlített, majd egy bravúros labdaszerzés után Imre Bence egyedül vezette a labdát a kapura, de Torbjörn Bergerud védeni tudott, végül Alexandre Blonz két másodperccel a vége előtt bedobta a norvégok győztes gólját, így a végig taktikusan védekező, a játékot tudatosan lassító magyar együttes pont nélkül maradt.

Palasics Kristóf tíz, a túloldalon Torbjörn Bergerud 14 védéssel zárt.

A két csapat 34. egymás elleni mérkőzésén 18 magyar győzelem és két döntetlen mellett 14. alkalommal nyertek a norvégok.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?