Lana Del Rey megtiltotta dalainak posztumusz kiadását

dd
Los Angeles |

A még mindig csak 36 éves, de legalább tíz éve világhírű amerikai dalszerző-énekesnő, Lana Del Rey végrendeletében megtiltotta, hogy halála után megjelentessék azon dalait, amelyeket életében nem szánt kiadásra, vagy félkész állapotban maradnak. 

Az énekesnő Anderson .Paak hasonló tartalmú tetoválására reagálva árulta el ezt. Anderson .Paak nemrégiben megosztott egy fotót közösségi oldalán az alkarjára került új tetoválásról, melyen ez a szöveg olvasható: „Miután elmentem, kérlek, ne adj ki posztumusz albumokat vagy dalokat a nevemmel. Ezek csak demók voltak, és soha nem akartam, hogy nyilvánosságra kerüljenek.” 

Lana Del Rey saját közösségi oldalán is osztotta a fotót, és megjegyezte, hogy ez az óhaj az ő végrendeletében is szerepel. 

A posztumusz albumok az utóbbi években egyre gyakoribbak, például tragikus hirtelenséggel elhunyt fiatal rapperek (Juice WRLD, Pop Smoke, Lil Peep) félkész lemezeit fejezték be és jelentették meg, de Prince is „kiadott” a nyáron egy 2012 óta dobozban pihenő albumot. A szakemberek azzal magyarázzák ezt a jelenséget, hogy a popsztárok manapság könnyebben hozzájutnak drogokhoz, gyógyszerekhez, mint régebben, és a közösségi média által nagyobb nyomásnak vannak kitéve, ezért lelki egészségük fokozott veszélyben van. Ráadásul a kiadók ma már játszva hozzájutnak az „istállójukba” tartozó dalszerzők számítógépeinek tartalmához, és az anyagi haszon reményében nem is haboznak megjelentetni mindent, amit találnak. 

dd

Lana Del Rey meglehetősen aktív volt az utóbbi időszakban: új albuma, a Blue Banisters már kész, és hamarosan kapható lesz, pedig még sokáig profitálhatna idén márciusban megjelent, sorrendben hetedik, Chemtrails Over the Country Club című albumának sikeréből. Ezenkívül közös dalt vett fel a Bleachers zenekarral (Chemtrails), amelynek kedvenc producere, Jack Antonoff a frontembere. Egyes források szerint Lana további együttműködést is tervez ezzel a csapattal. 
A 35 éves korára már négyszeres Grammy-díjas énekes, zenész, rapper és producer, Anderson .Paak újabban Bruno Marsszal alkot sikeres duót, már két közös daluk megjelent (Leave the Door Open, Skate) a csaknem teljesen kész közös albumról. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?