Kylie Minogue rekordja

Az első kört Kylie Minogue nyerte, Slow című dala az elmúlt héten egyből a brit kislemezlista élén nyitott.

Az első kört Kylie Minogue nyerte, Slow című dala az elmúlt héten egyből a brit kislemezlista élén nyitott. Várható volt, hogy ezen a héten már nem az ausztrál poppacsirta vezeti majd az öszszesítést, mivel a maxi cédéjéből az első napokban nagyon sok elfogyott, aki meg akarta venni, az már a megjelenés után beszerezte. Meglepetésre azonban nem Britney Spears visszatérő dala, a Me Against The Music vette át a vezetést, hanem a Busted új felvétele, a Crashed The Wedding.

Kylie új albuma hétfőn jelent meg, míg Britney lemeze a legtöbb országban kedden került a boltokba. Ezzel elindult az idei év talán legnagyobb versenyfutása, hiszen az anyagi siker mellett természetesen az egész világ figyeli, melyik énekesnő lesz a győztes. Sokak szerint csakis Kylie nyerhet, és nem csak Britney lemezének egynapos „késése“ miatt. Neki jobban áll a szénája. A párharc Európára, Ázsiára és Ausztráliára korlátozódik, mivel az ausztrál énekesnő albuma a tengerentúlon csak februárban jelenik meg. Kylie és jó pár évvel fiatalabb vetélytársa a héten várhatóan mindent megtesznek azért, hogy az érdeklődés középpontjába kerüljenek.

Britney Spears az utóbbi időben inkább botrányos magánéletének köszönhetően került a reflektorfénybe, sok fiatal rajongója óriásit csalódott benne emiatt. Ez idő alatt szintén viharos volt kolleganőjének a szerelmi élete, de ő legalább nem hetente váltogatta a szeretőit... Britney ellen szól az a tény is, hogy előző albumának sikere elmaradt a várakozásoktól. Az énekesnő új kislemezdala, a Me Against The Music nem tér el gyökeresen az eddigi irányvonaltól, bár egyértelműen érezhető rajta, hogy az érettebb, felnőttebb oldalát kívánja megmutatni. Maga a korong viszont új hangzásvilágot képvisel, több trance-es hangzású szerzemény szerepel rajta. „Az összes dal vibrál, szinte hallgattatja magát. Személyes hangvételűek, de nem annyira, mint az előző albumaim felvételei“ – nyilatkozta az énekesnő a Rolling Stone magazinnak. Az In The Zone című lemezén olyan nevek működnek közre producerként, mint Moby, R. Kelly és a The Matrix. Az Early Mornin’ című dalban bukkan fel Moby, a Shadow címűben a The Matrix csapata segédkezik, míg R. Kelly írta az Outrageous című számot. „Már nem olyan dalokat énekelek, mint a Baby... One More Time. Az új lemez jelzi, hogy milyen vagyok: érzéki és szexi“ – tette hozzá Britney.

Kylie a hétvégén egy meghívásos londoni klubkoncerttel indította útjára a Body Language című albumát. A mintegy négyezer férőhelyes szórakozóhelyen csak a meghívott személyeknek és néhány szerencsés nyertesnek jutott hely. A fellépést megelőző sajtótájékoztatón Kylie elmondta, hogy kívülről nyugodtnak látszik, de igazándiból rettenetesen izgatott. „Mindig ez van, ha az ember új dalokkal jelentkezik. Soha nem lehet előre tudni, hogy milyen lesz az emberek reakciója“ – mondta. A kritikusok szerint a koncert nagyon jól sikerült, ami nagyrészt köszönhető annak, hogy nem spóroltak a költségeken. Tizenkét táncos és egy teljes zenekar majdnem másfél hónapon keresztül gyakorolt, hogy tökéletes műsorral álljanak elő. Az énekesnő feltehetően az ő társaságukban fog fellépni a rövidesen induló világkörüli turnéján.

Közben Kylie egy új rekordot tudhat magáénak! Egészen múlt hét hétfőig Madonna tartott Angliában egy rekordot, amelyet most Kylie megdöntött. A popkirálynő először az 1985-ös Into The Groove című dalával állt a lista csúcsán, és legutóbb neki ez a 2000-es Music-kal sikerült. A kettő listavezető között tizenöt év telt el. Kylie először 1988-ban az I Should Be So Lucky-val tarolt, míg Slow című slágere most, 2003 novemberében kezdett a lista csúcsán, így több, mint tizenöt év telt el azóta, hogy Kylie legelőször az angol slágerlista első helyét megszerezte. Mindössze néhány hónapnyi különbséggel ugyan, de mostantól Kylie az új csúcstartó. Feltehetően a továbbiakban több alkalommal fog gazdát cserélni a rekord, hiszen egyik sztárnak sem áll szándékában a közeljövőben visszavonulni. (péjé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?