Krisztus megérintése

Víťazoslav Kubička szlovák zeneszerző három vallásos operát alkotott 2002 és 2005 között. A Lukács evangéliuma és a Megújhodás címűekből hangverseny keretében hangzottak el részletek.

Víťazoslav Kubička szlovák zeneszerző három vallásos operát alkotott 2002 és 2005 között. A Lukács evangéliuma és a Megújhodás címűekből hangverseny keretében hangzottak el részletek. A zeneszerző harmadik operáját, a Martin Luthert, melynek szövegkönyvét Slavomíra Očenášová-Štrbová írta, 2005 májusában a fiatal Adrián Kokoš állította színpadra az Anima Cantanda együttes közreműködésével. Víťazoslav Kubička harmadik operáját 2006 júniusáig több mint tízezer néző látta, az előadások helyszínéül többnyire templomok szolgáltak. Az operát, melynek zenéjéért a szerzőt tavaly a nyitrai nemzetközi színházi fesztiválon kiosztásra kerülő Dosky-díjra is jelölték, külföldön is nagy érdeklődéssel fogadja a közönség.

Víťazoslav Kubička 170 zenemű szerzője, kamarazenét, dalokat és szimfonikus muzsikát is komponál. Rendszeresen együttműködik a színházakkal és a televízióval. Napjainkig több mint 600 színpadi jelenethez írt zenét. Krisztus megérintése címmel már készül a negyedik vallásos operája, a librettó társszerzője Eva Bachletová. Kubička legújabb zeneműve az evangéliumot dramatizálja: Megváltóként, barátként és szeretetre méltó Istenként állítja a közönség elé Krisztust, aki megérintette és ma is megérinti az embert. Az opera premierjét 2007 májusára tervezik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?