Koktéllal reklámozza Kassát a CNN

ÚJ SZÓ-HÍRSkócia és Marokkó fővárosa, Rabat után a harmadik helyen ajánlja Kassát a tekintélyes CNN hírtelevízió honlapjának utazás-melléklete az idei évre.

ÚJ SZÓ-HÍR

Skócia és Marokkó fővárosa, Rabat után a harmadik helyen ajánlja Kassát a tekintélyes CNN hírtelevízió honlapjának utazás-melléklete az idei évre. Az előkelő helyezés oka természetesen az, hogy idén Marseilles mellett Kassa az Európai Unió kulturális fővárosa.

Érdekes módon a franciaországi Marseilles nem szerepel a tízes listán, Kassát néhány Szahara-környéki afrikai ország, a Pennsylvániai Gettysburg, illetve Amszterdam követi.

A cnn.com Kassa történelmi városközpontját emeli ki, ahol a reneszánsz és a barokk építészet találkozik a szecesszióval, valamint azt a tényt, hogy a város vezetése rendkívüli erőkkel készül az előttük álló fontos évre: mintegy háromszáz kulturális eseményt szerveznek. Kiemelik a város szlovák és magyar kulturális örökségét, a nyárra tervezett szabadtéri rendezvényeket, performanszokat, zenei fesztiválokat és utcaszínházakat, valamint a Košice Gold névre hallgató koktélt, amely Kassa hivatalos itala, szuper-titkos recept szerint készül, és arany árnyalatú. „A Košice Gold ugyanazt jelenti a város számára, mint Kuba számára a mojito, New York számára a Manhattan és a Cosmopolitan, és Brazília számára a Caipirinha. Hosszú ideig Kassa Felső-Magyarország gazdag kereskedelmi központja volt, ezért nagy mennyiségű arany gyűlt össze falai közt. A századok alatt szokássá vált az aranykincs elásása a tolvajok elől. Ezt bizonyítja az a jelentős lelet is, amely 1935-ben került elő. A 11,5 kilónyi arany pénzérme és ékszer Kassai Aranykincs néven ismert” – áll a CNN honlapján, azon éttermek listájával együtt, ahol az aranyszínű koktél kapható.

Közlik a kulturális rendezvényekről tájékoztató linket is, amelyet mi nem tudtunk megnyitni a CNN oldalán, (www.kosice2013.sk), de bízzunk benne, hogy a külföldiek nagyobb sikerrel járnak. (juk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?