Kiosztották az Év humanitárius tette – Bizalom az életnek díjakat

A Dôvera Kölcsönös Egészségbiztosító közösen a Szlovák Vöröskereszttel évek óta erkölcsi elismerésben részesíti azokat az embereket, akik saját biztonságukat, testi épségüket kockáztatva életeket mentenek, akik elhagyott gyerekeket vesznek magukhoz és támogatják emberré válásukat, vagy akik önkéntes

A Dôvera Kölcsönös Egészségbiztosító közösen a Szlovák Vöröskereszttel évek óta erkölcsi elismerésben részesíti azokat az embereket, akik saját biztonságukat, testi épségüket kockáztatva életeket mentenek, akik elhagyott gyerekeket vesznek magukhoz és támogatják emberré válásukat, vagy akik önkéntes véradással, szervadományozással segítenek beteg embertársaikon. – Az idén 110 nevezés érkezett, s hasonlóan az előző évekhez a bizottság nagyon nehéz feladatnak nézett elébe. Legszívesebben mindenkit díjaztunk volna, hiszen emberséges tettükkel a rászorulón segítettek – ismertette a tényeket Branislav Hološ, a biztosító vezérigazgatója.

A bizottság az életmentők kategóriában a fennállásának 90. évfordulóját ünneplő magas-tátrai hegyimentő szolgálat csapatát, a 34 véradó és szervadományozó közül František Havel 188-szoros véradót, példaerejű helytállásért a kassai Rosa Polgári Társulás megalapítóját, a 26 éves szklerózis multiplexben szenvedő Milan Popovič jogászt díjazta. A 70 éves Ivan Novotný pszichiáter a kábítószerező fiataloknak nyújtott segítségért részesült elismerésben, a 75. esztendős Rastislav Dzúrik professzor életműdíjat kapott. Az újságírók különdíját a 30 esztendős Dana Putalová egészségügyi nővérnek ítélték, aki 57 éves özvegy édesapjának ajándékozott egyik veséjével megmentette életét. (péterfi)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?