Kiosztották a 64. Velencei Filmfesztivál díjait

Ang Lee tajvani származású rendező nyerte el a 64. Velencei Filmfesztivál fődíját a Lust, caution című erotikus thrillerrel – hirdette ki szombaton este a zsűri. Ang Lee (Li An) 2005 után ezzel másodszor kapta meg – ezúttal amerikai–kínai–tajvani koprodukcióban készült új filmjével – a rendezői Arany Oroszlánt.

Ang Lee tajvani származású rendező nyerte el a 64. Velencei Filmfesztivál fődíját a Lust, caution című erotikus thrillerrel – hirdette ki szombaton este a zsűri. Ang Lee (Li An) 2005 után ezzel másodszor kapta meg – ezúttal amerikai–kínai–tajvani koprodukcióban készült új filmjével – a rendezői Arany Oroszlánt. Két évvel ezelőtt a Brokeback Mountain című művét vitte a fesztiválra. Ezüst Oroszlán díjat nyert Brian de Palma amerikai rendező az iraki háborúról szóló, Redacted című áldokumentum filmmel. A legjobb férfi főszereplőnek járó díjat Brad Pitt amerikai színésznek ítélték oda, a legjobb színésznő az ausztrál Cate Blanchett lett. Pitt a The assassination of Jesse James by the coward Robert Ford című westernért, Blanchett a Bob Dylanről szóló I am not there című filmért kapta a Volpi kupát. Pitt rendezője Andrew Dominik, Blanchetté Todd Haynes volt. A fesztiválon életműdíjként Nyikita Mihalkov orosz rendező kapott Oroszlánt. A zsűri különdíját megosztották a francia-tunéziai Abdellatif Kechiche (La graine et le mulet) és Todd Haynes között (I am not there).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?