Kezdődik a Biennále

Budapest, Gyula, Szeged.

Budapest, Gyula, Szeged. Holnap kezdődik és október 13-ig tart a Biennále – A külhoni magyarok kulturális fesztiválja, amely bemutatkozási lehetőséget kíván teremteni a határon túli kortárs magyar művé?szeknek, alkalmat arra, hogy megmutassák törekvéseiket, kreativitásukat, másfelől a magyarországi közönségnek kínál alkalmat arra, hogy megismerkedjen velük.

A kortárs művészeti fesztivál három fő helyszínen zajlik majd: Budapesten, Szegeden és Gyulán. A program a sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncegyüttes, a vajdasági Cirkalom Néptánc Együttes és a magyarországi Jászság Népi Együttes „Csávási ballada” című közös előadásával indul a Nemzeti Színházban, a záróeseményen pedig Lajkó Félix igazi örömzenélésre várja Kárpát-medencei zenészbarátait. A szervezők – a magyar Oktatási és Kulturális Minisztérium Égtájak Irodája – határozott szándéka, hogy a fesztivál valóban összművészeti rendezvény legyen, ahol egyaránt helyet kap többek között a kortárs színház, a film, a tánc, a dzsessz és a klasszikus zene, irodalom, valamint a képző?mű?vészet is.

A fesztivál programjában egyaránt szerepelnek a Magyarországon és/vagy Európában ismert és elismert alkotók és alkotóközösségek (Nagy József és a Jel Színház – kortárs tánc, Lajkó Félix – világzene, Mezei Szilárd – dzsessz, Kálmán Imre – komolyzene, Háromszék Táncegyüttes – táncszínház, Marosvásárhelyi Nemzeti Színház stb.), valamint olyanok is, akik számára a budapesti megmérettetés hozhatja meg a hírnevet. (ú)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?