Képek a Majdanról

A magyar sajtófotónak is helyet ad a pozsonyi Fotóhónap. Bielik István a 2013 novemberében kezdődött kijevi tüntetések helyszínére utazott két alkalommal is, hogy fotósként tudósítson az eseményekről.

A magyar sajtófotónak is helyet ad a pozsonyi Fotóhónap. Bielik István a 2013 novemberében kezdődött kijevi tüntetések helyszínére utazott két alkalommal is, hogy fotósként tudósítson az eseményekről. A város főterén 2014 februárjában zajlott, halálos áldozatokat is követelő összecsapásokról készített felvételeiből állították össze a Képek a Majdanról című tárlatot. A Pozsonyban látható anyag a véres kijevi események résztvevőinek félelmetes „harci” pillanataival szembesíti a látogatót. A megörökített helyzetek a forradalom folyamatát követik. A tüntetők és a rendfenntartó erők közötti összecsapás kiélezett momentumai tükröződnek arcokban, elszánt vagy bizonytalan tettekben, összeütközésekben, pusztító lángokban. Bielik István egyébként a Népszava belső munkatársa, az elmúlt években számos háborús övezetben megfordult, Szíriában készített fotósorozatával rangos szakmai díjakat nyert. (tb)

Bielik István: Képek a Majdanról. Pozsony, Artotéka Galéria (Kapucínska 1.); a kiállítás november 30-ig látható.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?