Kémkölykök 3-D Game Over

Robert Rodriguez rendezőt (Desperado, Alkonyattól pirkadatig) egy cseppet sem keserítette el a Kémkölykök című családi akciósorozat első két részének fanyalgó európai kritikája, és az amerikai közönségsiker hatására, no és persze saját szórakozására végett elkészítette az immár trilógiává bővülő mes

Robert Rodriguez rendezőt (Desperado, Alkonyattól pirkadatig) egy cseppet sem keserítette el a Kémkölykök című családi akciósorozat első két részének fanyalgó európai kritikája, és az amerikai közönségsiker hatására, no és persze saját szórakozására végett elkészítette az immár trilógiává bővülő mesefolyam aktuális epizódját.

A kilencéves Juni Cortez az eddig átélt kalandoktól megcsömörlötten visszavonul az OSS nevű titkosszolgálat kötelékéből. Csendes apátiájából csak az amerikai elnök (George Clooney) személyes könyörgése képes kimozdítani, aki egy veszedelmes gonosztevő, a Toymaker (Sylvester Stallone) ártalmatlanná tételére kéri fel hősünket. Juni természetesen rövid időn belül kötélnek is áll, amihez a végső lökést nővére, Carmen eltűnése adja meg, aki szintén a szuperbűnöző elfogásán ügyködött. A Toymaker által piacra dobott számítógépes játék rabul ejti az azt használó gyermekek „szellemét”, akik képtelenek ezután kitörni a program által kreált cyber valóságból. Csak úgy sikerülhet a gyerekek fogva tartott lelkének kiszabadítása és a Toymaker megfékezése, ha valaki a játékba belépve átjut a titokzatos és rettegett 5. szinten is. Egy a bibi: ez még senkinek sem sikerült ez idáig. Juninak nincs más választása, szembeszáll a gonosszal a világ megmentése érdekében, méghozzá nem a való, hanem a számítógépek által létrehozott, de nem kevésbé veszélyes virtuális világban.

A Kémkölykök 3-D – Game Over az előző két epizód hagyományait folytatva mesterséges mesevilágba kalauzolja a nézőket, amit ezúttal, ahogy azt a produkció címe is mutatja, háromdimenziós effektusokkal tettek még élvezetesebbé a készítők. A kényelmetlen viseletnek bizonyuló 3D-s szemüveg nyűgeit, a robbanások után szinte a fejünk mellett elhúzó lángoló repeszdarabok érzete tökéletesen feledteti. Tulajdonképpen ezek a látványelemek viszik el hátukon a mozit, aminek sztorija igen gyengécske lábakon áll, a film utolsó harmada pedig elképesztő giccsbe hajlik, ahol a rögeszmés gonosztevő is képes másodpercek alatt belátni hibáit, hogy azután bűnbánóan felhagyjon kicsiny bolygónk elpusztításával.

A legélvezetesebb pillanatok a számítógépes világban játszódó, néhol meghökkentő, néhol pedig szórakoztató jelenetek, ahol a Baljós árnyak babérjaira törő futurisztikus autóversenyen keresztül egészen az óriásrobotok pankrációjáig mindenféle vizuális ínyencségbe belekóstolhatunk. (mozinet)

Kémkölykök 3-D – Game Over (Spy Kids 3-D – Game Over), színes, amerikai film (2003), 84 perc, Rendezte: Robert Rodriguez, Szereplők: Alexa Vega, Daryl Sabara, Alan Cumming, Antonio Banderas, Bill Paxton, Carla Gugino, Danny Trejo, Elijah Wood, George Clooney, Holland Taylor, Matthew O’Leary, Mike Judge, Ricardo Montalban, Salma Hayek, Steve Buscemi, Sylvester Stallone, Tony Shalhoub

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?