Megvan a somorjaiak első győzelme

somorjai focisták

A tikkasztó hőségben a somorjai STK a Monacobet fociliga 3. fordulójában 2:0-ra legyőzte a Pohronie csapatát. A hazaiak minkét gólját a nyáron érkezett ukrán játékosok érték el.

Míg a vendégek, akik kapujában a somorjai klub neveltje, Matej Jurička állt, az első két fordulóban győztek, a somorjaiak csak egy pontot szereztek. Az STK játékosai tudták, hogy vasárnap délelőtt mindenképpen győzniük kell. 

A vendégek jó játékerőt képviseltek, de a somorjaiak az egész meccsen jobbak voltak. Előbb Makszim Puktejev hagyott ki egy ordító helyzetet, azonban még az első negyedóra végén egy gyönyörű támadás végén Roman Plus volt eredményes. A garamszetkeresztiek főleg a jobb oldalon Adam Horváth gyorsaságát próbálták kihasználni, de az STK mezében a védelem bal oldalán a brazíl Modesto szinte verhetetlen volt. A kilencven perc alatt a foci őshazájából érkezett játékos nem csak hátul, hanem elöl is remek volt. Ha így folytatja, télen szintet léphet, akár ő lehet a DAC-ban az új Eric Davis.

Az első félidőben a gólon kívül Zoran Záhradník a kapufát találta telibe, és Puktejev fejese a felső lécet érintve hagyta el a játékteret.

,,Főleg az első 45 percben játszottunk jól, végül teljesen megérdemelten győztünk. A pálya állapota miatt (a somorjai stadion több részén a fű gombafertőzést kapott – a szerk. megj.) a fordulás után egyszerűsítettük a játékunkat, de így is megvoltak a lehetőségeink – mondta lapunknak a hazaiak kapusa, Horváth Attila.

A második félidőben a garamszentkeresztiek igyekeztek egyenlíteni, de jól zárt a hazai védelem. A 70. perc tájékán cserével frissített a csapaton a somorjaiak mestere, Vladimir Vassiljev, s a három cserember egy gyönyörű akciót vezetett, amely végén Matúš Kucman beadását Jevhen Lesinszkij juttatta a hálóba. Ezután további szép támadásokat vezettek a hazaiak, de újabb gól nem esett. A 425 néző a Pomléban vastapssal köszönte meg a játékosoknak a győzelmet. 

,,Ez volt a legjobb kombináció. Győztünk és nem kaptunk gólt. Nagyon örülök, hogy sokan kijöttek a meccsre, s nekem is sok ismerősöm itt volt. Nagyon kellett ma a három pont – tette hozzá Horváth Attila.

A találkozó egyik legjobbja a somorjaiak védője, Drasko Matej Maric-Bjekic volt. A somorjaiak csapatkapitánya megnyerte szinte az összes egyéni párbajt, s még arra is maradt ereje, hogy támogassa a támadásokat is. ,,Végre megvan a három pont. Bízom benne, hogy ez a mai siker egy jó kiinduló pont a további meccsekhez. Több fiatal srác érkezett, egy ideig eltart, mire összeszokunk. Minden nap jobbak és jobbak vagyunk. Ez egy folyamat. a somorjai foci célja: lehetőséget adni a fiataloknak, fejleszteni őket, hogy még magasabb szintre tudjanak jutni – mondta az Új Szónak az STK csapatkapitánya.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?