Karácsonyi ajándék vagy szilveszteri tréfa?

Kedves Olvasó, nyilván Önben is gyakran felötlik az örök kérdés: – Vajon milyen ajándékot kellene venni. Különösen a téli nagy ünnep előtt, mikor a csöndes esti ködökben egyre csábítóbban és egyre karácsonyosabban ragyognak a kirakatok.

Kedves Olvasó, nyilván Önben is gyakran felötlik az örök kérdés: – Vajon milyen ajándékot kellene venni. Különösen a téli nagy ünnep előtt, mikor a csöndes esti ködökben egyre csábítóbban és egyre karácsonyosabban ragyognak a kirakatok. És csodálkozott már Ön is, hogy ajándéktárgy fedőnév alatt micsoda dolgokat képesek egyesek rásózni a szegény ártatlan vásárlóra? Talán Ön is túlesett már a tamagocsin? Hát a zenélő nyalókán, mely sötétben világít és ír, de ugyanakkor kulcstartó is? És a nyivogó rózsaszín cipőcskén meg az ürülék szagú meglepcsicukorkán?

Akkor most kapaszkodjon meg! Túl a műanyag vámpírfogakon, a ronda fekete műpókokon és az égszínkék tüllruhás tündi-bündi édi-bédi nyálasbarbi csimboraszszóján van ajándék, mely még ezeket is fölülmúlja. Tudom, nehéz elhinni. De így igaz.

Egy cumisüveg. Persze nem akármilyen. Mondhatnánk, forradalmi. Sőt! Még annál is jobb. Ennek a cumisüvegnek van egy bizonyos formája. És nem is akármilyen. Ennek a cumisüvegnek ugyanis... – és most kapaszkodjon meg –, ... ennek a cumisüvegnek tévé-távirányító formája van. Oly csodadolog, hogy a képzelet beleszédül, mi minden lehet még abból a gyerekből, aki ilyet nyomdogál nap mint nap félig öntudatlan. Akármi lehet. Például guvadt szemű, nyálcsorgató, show-IQ-val rendelkező, sorozatfüggő, aki az úgynevezett szabadideje jelentékeny részét a dobozba bámulva tölti. Na persze, nem az összes szabadidejét, mert közben néha ki kell mennie a konyhába csipszért! Ezt hívják tévé-mozgáskultúrának. Másnap meg olyan, de olyan jól meg lehet beszélni a kollégákkal, hogy a José Armando hogyan vesztette el a mobiltelefonját a tornádóban, s mindezt egy zöldruhás vak szolgálólány miatt, akinek titokban a paptól van gyereke, aki viszont – szintén titokban – borzasztóan előkelő származású árvagyerek, de erről éppen csak az öreg néger dajka tud.

Irigylésre méltó bébinemzedék, technikai csodákkal ellátott új generáció! Feszítsétek arcotok bátran a jövő szelének! S közben csak mosolyogjatok, mosolyogjatok és mosolyogjatok! Hisz nem eshet immáron semmi bántódástok ebben a szép új világban, ahol olyan csodálatos találmányok állnak rendelkezésetekre, mint például a bébi(táv)irányító!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?